Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, trimis în judecată

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, informează România TV.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 11:05
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, trimis în judecată

Totul a început în urmă cu câteva luni când doi oameni de afaceri din Serbia l-au contactat pe vicepreşedintele Cătălin Şerban pentru a-i cere acestuia ajutorul în câteva dosare pe care aceştia le aveau la un tribunal din zonă. Cătălin Şerban le-a promis că va interveni pe lângă judecătorii care se ocupă de aceste cauze pentru a le obţine sentinţe favorabile. În schimb a solicitat suma de 60.000 de euro.

A fost organizat şi un flagrant, în care a fost implicat şi şeful poliţiei din localitatea Moldova Nouă. Practic, acesta a preluat suma de bani de la oamenii de afaceri din Serbia şi a mers cu această sumă la soţia vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişioara. Geanta cu bani a fost găsită în biroul de avocatură al soţiei vicepreşedintelui. Din această cauză şi ea este cercetată în acelaşi dosar.

Momentan doar Cătălin Şerban este reţinut în baza unui mandat care este valabil pentru 29 de zile. Restul sunt judecaţi în stare de libertate.

Cătălin Şerban riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 10 ani de închisoare.