Vicepreşedintele gigantului rusesc Novotek, Serghei Protosenia, s-ar fi sinucis după ce şi-a ucis soţia şi fiica

Sinucideri la indigo în rândul oligarhilor ruși: după sinuciderea lui Vladislav Avaev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, i-a venit rândul lui Serghei Protosenia. Ca şi Avaev, acesta şi-ar fi pus capăt zilelor după ce, în prealabil, şi-ar fi ucis soţia şi fiica.

22 apr. 2022, 01:03
Vicepreşedintele gigantului rusesc Novotek, Serghei Protosenia, s-ar fi sinucis după ce şi-a ucis soţia şi fiica

Serghei Protosenia a fost găsit spânzurat în grădină, iar cadavrele fiicei şi soţiei lui au fost descoperite în pat, în reşedinţa din Costa Brava, Spania, relatează presa spaniolă. Cazul, şocant de altfel, este identic celui al fostului vicepreşedinte al Gazprombank. Vladislav Avaev a fost descoperit mort alături de soţia şi fiica sa, într-un apartament din Moscova, în urmă cu doar câteva zile.

Vicepreşedintele gigantului rusesc Novotek, Serghei Protosenia, s-a sinucis

Potrivit anchetatorilor, Protosenia s-ar fi spânzurat în grădina casei cu halatul pe care-l purta pe el, după ce şi-ar fi ucis soţia şi fiica cu toporul şi cuţitul în timp ce dormeau. Serghei Protosenia, soţia sa Natalia şi fiica lor adolescentă au călătorit la Girona şi l-au lăsat pe celălalt fiu al familiei la reşedinţa sa din Franţa.

Natalia, soția oligarhului, avea 53 de ani, iar fiica lor tocmai împlinise 18 ani. Fiul a fost cel care a alertat autorităţile spaniole pentru că mama lui nu a răspuns la telefon, potrivit sursei citate.

Citeste si Fostul vicepreședinte al Gazprombank, soţia şi fiica sa, găsiţi morţi în locuinţa din Moscova

Poliţia s-a prezentat la vila din Lloret de Mar marţi după-amiază şi a constatat decesul celor trei persoane. Femeia a fost găsită într-o cameră, fiica ei în alta, ambele având răni provocate prin înjunghiere.

Protosenia, care avea o avere de 400 de milioane de euro, a avut o funcţie înaltă în Novatek, o companie importantă care se dedică distribuţiei de gaze, fiind de mai bine de şapte ani vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Citeste si Întâlnire Putin-Zelenski în cadrul unui summit de pace organizat în Ungaria. Viktor Orban: „Putin a acceptat, dar a pus unele condiţii”