Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, reacționează după decizia CCR privind purtarea măștii! „Mi se pare o decizie controversată”

Prima reacție din PNL după decizia CCR privind purtarea măștii. Alina Gorghiu a declarat că i se pare controversată decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională instituirea măsurii de purtare obligatorie a măștilor de protecție în aer liber.

15 feb. 2022, 17:36
Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, reacționează după decizia CCR privind purtarea măștii! „Mi se pare o decizie controversată”

„Tocmai pentru că este o decizie care mie mi se pare controversată, nu aș vrea să spun nimic până nu văd motivarea Curții. Hai să discutăm concret, dacă mâine mergem cu transportul public, la cât e de contagios Omicron, purtăm sau nu purtăm mască? Cumva cred că este o scăpare în ce a prezentat presa. Decizia e una care a fost prezentă în toata lumea, nu doar in Romania. Guvernul a încercat sa protejeze populația”

, a afirmat vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Decizie de ultimă oră: CCR a declarat neconstituţională OUG prin care s-a impus purtarea măştii şi trecerea şcolilor în online

Judecătorii CCR au decis, marți, în unanimitate, că ordonanţa 192/2020, care prevede că pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, este neconstituţională.

Aceeaşi ordonanţă de urgenţă, declarată marţi neconstituţională de către CCR, prevedea şi trecerea cursurilor în online în perioada noiembrie-decembrie 2020.

CITEȘTE ȘI: Guvernul a adoptat legea privind desfiinţarea SIIJ. Nicolae Ciucă: Este un obiectiv din programul de guvernare

„Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis marți excepția de neconstituționalitate și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Ordonanță de urgență a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă. Curtea a constatat neconstituționalitatea în ansamblu a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor constituționale ale art.1 alin.(3) și (5) și art.79 alin.(1), referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ”, se arată într-un comunicat al CCR.