PNL, despre discuţia BIDEN-IOHANNIS: Vicepreşedintele SUA i-a transmis felicitări şi în numele lui OBAMA

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut marţi seara o convorbire telefonică cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, care i-a transmis felicitări cu prilejul alegerii şi în numele preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, informează un comunicat al PNL, transmite Agerpres.

26 nov. 2014, 09:38
PNL, despre discuţia BIDEN-IOHANNIS: Vicepreşedintele SUA i-a transmis felicitări şi în numele lui OBAMA

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiei a avut loc un schimb de opinii pe subiecte de interes comun, context în care Klaus Iohannis a subliniat determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în special în plan economic, şi de a continua excelenta cooperare în plan politic şi militar.

Totodată, preşedintele ales a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securităţii atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă.

‘Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investiţiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale şi creşterea transparenţei decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al preşedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea şi mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important şi credibil, parteneriatul strategic dintre România si SUA fiind elementul de bază al politicii noastre externe şi de securitate, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene’, se precizează în comunicat.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, felicitat de vicepreşedintele american Joe Biden