Vicepreşedintele SUA Mike Pence se va vaccina anti-COVID-19 în public

Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat vineri "în public" împotriva COVID-19, după ce vaccinul Pfizer-BioNTech a fost lansat luni.

17 dec. 2020, 09:58
Vicepreşedintele SUA Mike Pence se va vaccina anti-COVID-19 în public

Vicepreşedintele SUA Mike Pence se va vaccina anti-COVID-19, împreună cu soţia sa, Karen, pentru a „întări încrederea” americanilor, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Mike Pence se va vaccina anti-COVID-19 în public. Reacţia lui Donald Trump

„Vineri, 18 decembrie, vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, Karen Pence, vor fi vaccinaţi anti-COVID-19 în public pentru a promova siguranţa şi eficienţa serului şi a întări încrederea americanilor”, este comunicatul emis miercuri de Casa Albă.

Citeşte şi: Îngrijorare maximă, o asistentă a avut o puternică reacţie alergică la vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Medicii s-au temut că va intra în şoc anafilactic

Donald Trump, care a fost infectat cu noul coronavirus în octombrie, nu a dat până în prezent nicio indicaţie despre data la care ar putea să se vaccineze, notează Agerpres.

„Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun. Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany.

Citeşte şi: Care sunt efectele adverse ale vaccinului produs de Pfizer. Documentul a fost făcut public de guvernul SUA

Preşedintele ales, Joe Biden, a anunţat că se va vaccinta anti-COVID în public, precum fostul preşedinte Barack Obama.

Statele Unite au dat vineri seară undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech, deschizând calea unei vaste campanii de vaccinare în întreaga ţară care a debutat luni.

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează, de altfel, să dea autorizaţie de urgenţă până la sfârşitul săptămânii şi vaccinului Moderna.

Citeşte şi: A apărut prospectul vaccinului anti-COVID al Pfizer & BioNTech. Ce conţine şi care sunt posibilele reacţii adverse