Viceprimarul Iaşiului, Gabriel Harabagiu, audiat în calitate de martor într-un dosar instrumentat de DIICOT

Viceprimarul Gabriel Harabagiu şi mai mulţi membri ai Comisiei de Urbanism din Consiliul Local au fost audiaţi luni la sediul DIICOT Iaşi.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 17:24
Viceprimarul Iaşiului, Gabriel Harabagiu, audiat în calitate de martor într-un dosar instrumentat de DIICOT

Viceprimarul Gabriel Harabagiu, care este membru simplu al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iaşi, a ajuns în cursul zilei de luni la sediul DIICOT, însoţit fiind de avocata sa, unde a stat câteva ore. Acesta a fost audiat într-un dosar în care a fost arestat recent Cristin Zămosteanu, unul dintre marii dezvoltatorii imobiliari din oraş.

„Am fost citat ca martor într-un dosar în legătură cu o persoană din municipiul Iaşi. Mi-au fost puse mai multe întrebări despre schimbul de terenuri care trebuia să aibă loc între Primăria Municipiului Iaşi şi terenul domnului respectiv din strada I.C.Brătianu”, a declarat viceprimarul Gabriel Harabagiu la ieşirea din sediul DIICOT Iaşi.

Tot în cursul zilei de luni la sediul DIICOT a venit şi consilierul local Marius Aur, care este un alt membru al Comisiei de Urbanism. Înainte de a intra în sediul DIICOT el a spus jurnaliştilor că a fost invitat în calitate de martor.

În urmă cu două săptămâni, omul de afaceri ieşean Cristin Zămosteanu, care activează în sectorul imobiliarelor, împreună cu doi dintre angajaţii săi, Aura Pârvu şi Ovidiu Creţu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ancheta fiind derulată de către procurorii DIICOT Iaşi, conform News.ro.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că prejudiciul adus statului în urma operaţiunilor derulate de cele trei persoane s-ar ridica la 12 milioane de euro.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Iaşi au făcut 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale şi ar controla alte societăţi ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea şi calitatea de persoană fizică autorizată. Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata şi neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, anunţă Poliţia.

Gruparea ar fi acţionat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcţii de imobile, achiziţii şi vânzări de imobile.

Citeşte şi: Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, ar putea scăpa de arest. „Ionuţ Matei îl va elibera mâine”