Viceprimarul Ploieştiului promite că va construi Spitalul Municipal de Urgenţă

După o lungă perioadă de timp în care subiectul privind construirea "Spitalului Municipal de Urgență Ploiești" nu a mai fost unul de notorietate în rândul administrației publice locale, acesta reintră în atenția noii conduceri a Primăriei Ploiești.

23 dec. 2020, 14:15
Viceprimarul Ploieştiului promite că va construi Spitalul Municipal de Urgenţă

Viceprimarul Daniel Nicodim spune că aleșii locali au dezbătut vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare, un nou proiect HCL care prevede anumite modificări legate de condițiile în care terenul situat pe strada Torcători din Ploieşti, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (fosta cazarmă), să intre în patrimoniul municipalităţii.

Potrivit documentului, cea mai importantă cerință a MApN este aceea că termenul în care municipalitatea, cu sprijinul Agenției Naționale de Locuințe, trebuie să ofere 8o de unități locative să fie de 5 ani, nu de 10 ani, așa cum se prevedea într-o anterioară hotărâre a Consiliului Local Ploiești, scrie Ph-online.ro.

Viceprimarul Ploieştiului promite că va construi Spitalul Municipal în acest mandat

În acest context, consilierul local Robert Vâscan a cerut lămuriri legate de acest termen, în contextul în care Primăria Ploiești nu ar reuși să ofere MApN-ului locuințele la timp.

„Aceste locuințe se fac prin ANL, iar în hârtia de la MApN se prevede că în cazul în care, din motive obiective, care nu țin de Primăria Ploiești, nu se vor putea finaliza lucrările, se poate prelungi acest termen”, a fost răspunsul celor din cadrul Direcției de Patrimoniu.

În final, proiectul a fost votat în unanimitate. Acest lucru l-a făcut pe viceprimarul Daniel Nicodim să susțină faptul că proiectul „Spitalul Municipal de Urgență Ploiești” este unul asumat de tot legislativul ploieștean.

„Înțeleg că tot Consiliul și-a asumat acest proiect și înțeleg să risipesc temerile colegilor noștri, deoarece ne-am asumat ca în acest mandat să realizăm acest spital și o vom face!”, a susținut viceprimarul Daniel Nicodim la finalul şedinţei.

Citeşte şi: Program de guvernare. Schimbările anunţate în Sănătate. Priorităţile lui Vlad Voiculescu