Victimele lui Tristan şi Andrew Tate încep să facă plângeri la DIICOT. Ce probe au ridicat anchetatorii din vila britanicilor, în care aveau studioul de videochat

Procurorii DIICOT au descins la finalul anului trecut la vila fraţilor Tristan şi Andrew Tate. Cei doi milionari britanici au fost arestaţi pentru 30 de zile într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Anchetatorii au indentificat şase dintre victimele lor şi au deja mai multe plângeri depuse împotriva lor.

04 ian. 2023, 10:34
Victimele lui Tristan şi Andrew Tate încep să facă plângeri la DIICOT. Ce probe au ridicat anchetatorii din vila britanicilor, în care aveau studioul de videochat

Dosarul deschis de DIICOT în care sunt vizaţi fraţii Tristian şi Andrew Tate conţine mai multe plângeri depuse de presupuse victime ale celor doi milionari britanici. Două victime le-au spus anchetatorilor că se constituie și părți civile în dosar, pentru a primi daune morale și materiale, dacă instanța îi va găsi vinovați pe frații Tate, potrivit unor surse Gandul.

Citeşte şi: Imagini incendiare cu ”îngerii lui Tate”. Cine sunt Luana Radu și Georgiana Naghel, femeile arestate pentru complicitate în dosarul fraților Tate

Una dintre plângeri este a tinerei din SUA care a fost scoasă din vila din Voluntari a fraților Tate în urma primelor percheziții, din luna aprilie 2022. Atunci, polițiștii și procurorii ilfoveni au descins în vila fraților Tate, în urma unei sesizări făcute de un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la București, privind sechestrarea unei tinere de 21 de ani, cetățean american.

Citeşte şi: Dezvăluiri halucinante din anchetă. O refugiată ucraineancă, găsită în vila fraţilor Tate. Primele declaraţii

A doua plângere este a unei tinere din Republica Moldova, care acuză unul dintre frații Tate că a violat-o, au precizat, pentru Gândul, sursele citate.

La momentul reţinerii celor doi fraţi, Tristan şi Andrew Tate, anchetatorii precizau că au fost identificate, până acum, șase victime, toate recrutate prin metoda loverboy.

Anchetatorii au stabilit că „la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie / concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”.

Zilele trecute, anchetatorii au făcut percheziţii în vila fraţilor Tate, în Pipera. Procurorii le-au sigilat garajul cu 11 maşini al celor doi milionari, maşini a căror valoare ar ajunge la cinci milioane de euro.

Şi din vila lui Tristan şi Andrew Tate oamenii legii au confiscat jucării sexuale, preponderent vibratoare și dildo-uri, care vor constitui mijloace de probă pentru trafic de persoane. Totodată, au mai fost ridicate laptopuri, despre care se presupune că erau folosite pentru activități de videochat.