Victor Ciorbea a făcut prima beţie la 4 ani: „Bunicul era să îl omoare în bătaie pe vecinul care mi-a dat pălincă!”

Victor Ciorbea a povestit la 40 de intrebari cu Denise Rifai despre unul dintre cele mai dramatice episoade prin care a trecut.

12 dec. 2021, 23:47
Victor Ciorbea a făcut prima beţie la 4 ani: „Bunicul era să îl omoare în bătaie pe vecinul care mi-a dat pălincă!”

Victor Ciorbea a făcut prima betie la aproape 4 ani, a povestit fostul premier la 40 de intrebari cu Denise Rifai.
Victor Ciorbea a fost un copil bolnavicios, dupa cum a afirmat in unele interviuri politicianul. Si totul i se trage de la ceremonia de botez. „M-am nascut foarte sanatos, zdravan, dar un preot ortodox m-a cufundat in apa inghetata a unui rau. Era luna decembrie. Am facut dubla pneumonie si din cauza aceasta am facut toate bolile posibile ale copilariei. Un medic nou venit in comuna a reusit sa il salveze dupa ce i-a administrat o supradoza de antibiotice din cauza careia se lupta si astazi cu anumita rezistenta la medicamente.

Sorin Oprescu, în lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. Întrebarea care l-a lăsat fără cuvinte
Ati fost la un pas de moarte din cauza botezului?” a fost intrebarea pusa de Denise Rifai lui Victor Ciorbea.

Victor Ciorbea: „Am cam fost. Sigur ca, Dumnezeu sa il odihneasca in pace, eu sunt convins ca a fost un bun crestin, dar a facut o interpretare a Bibliei asa cum a inteles dumnealui. Isus a fost botezat in apa Iordanului, numai ca in Iordan erau plus 30 de grade, aici erau cam minus 20 si ceva.

De Craciun, in Apuseni, in apa inghetata, au spart o copca cu un fel de picamar, cu toporisca si acolo m-au bagat si apoi inca 2 km prin viscol pana acasa. Va dati seama ca am facut dubla pneumonie si toate bolile care se puteau imagina, dar Dumnezeu m-a salvat si cred in el pana la capat. Dar dupa ce m-a salvat acel medic, am facut la nebunii de nu va puteti imagina. Vreau doar sa enumar cateva. La 4 anisori si ceva am avut prima mea betie. M-am imbatat cu vecin in varsta de 70 de ani care mi-a dat palinca proaspat facuta si calda si o luam ca pe un ceai. Mi-a trebuit doua zile ca sa-mi revin, iar bunicul era sa il omoare in bataie. Ce sa va spun ca am trecut prin atatea…”

Victor Ciorbea este cunoscut ca fiind fost premier al României după Revoluția din 1989, dar și ca Avocat al Poporului. Acesta este căsătorit cu soția sa, Lacrima, din 1977, iar împreună au o fată, Oana.

Victor Ciorbea s-a născut pe  26 octombrie 1954, în Ponor, județul Alba, iar până în 1989 a fost judecător, urmând ca în 1990 să devină lider al sindicatului CNSLR, cel mai mare sindicat din România. Este cunoscut ca fiind primul premier al României după Revoluția din 1989, iar în perioada 2014-2019 a ocupat funcția de Avocat al Poporului.

Cine este și cum arată bărbatul din viaţa lui Denise Rifai. Este mai mic cu șapte ani: „Te înțelege, te simte și lucrurile se întâmplă!” FOTO

De profesie jurist, politicianul a lucrat ca magistrat în perioada comunismului, a fost profesor universitar și are un doctorat în drept economic. Imediat după Revoluția din ‘89 Victor Ciorbea a devenit unul dintre liderii Sindicatelor Române și a gestionat patrimoniul moștenit al sindicatelor din perioada comunistă. În anul 1996 a fost ales primar al Capitalei, dar a părăsit funcția după șase luni de mandat, devenind Prim-ministru. În anul 2012 a fost ales Senator în Parlamentul României, funcție pe care a deținut-o timp de doi ani, pentru ca apoi să fie ales Avocat al Poporului.