Victor Ciutacu, atac devastator la adresa Maiei Sandu. Cum au ajuns reziştii din România să ocupe posturi-cheie în structurile Republicii Moldova

Victor Ciutacu lansează un atac la adresa Maiei Sandu, despre afirmă că dorește să își consolideze drumul către Uniunea Europeană, împrumutând personaje de pe vremea „bătrânului marinar” sau din rândul reziștilor detașați la Bruxelles.

10 ian. 2024, 14:54
Victor Ciutacu, atac devastator la adresa Maiei Sandu. Cum au ajuns reziştii din România să ocupe posturi-cheie în structurile Republicii Moldova
Victor Ciutacu, atac devastator la adresa Maiei Sandu. Cum au ajuns reziştii din România să ocupe posturi-cheie în structurile Republicii Moldova

Victor Ciutacu a vorbit despre încercările repetate ale Republicii Moldova de a „împrumuta” personaje din spațiul românesc, în special din rândul băsiștilor și reziștilor, pentru a-și pava drumul către Uniunea Europeană. Acesta a subliniat falsitatea acestor demersuri, punând accentul pe schimbarea de atitudine vis a vis de români.

Citește și: România TV, televiziune nr.1 de ştiri şi în 2023. Victor Ciutacu: „Nu ne-a dăruit nimeni poziția asta. Am câștigat-o”

„România a devenit rezervor nesecat de cadre pentru Republica Moldova. E o frăție a puterii politice de la București cu regimul Maiei Sandu și un dor de unire sub steluțele Uniunii Europene de te podidesc lacrimile. Dintr-o dată, de la un punct încolo, nu mai găsesc basarabenii printre ai lor unii capabili să ocupe funcțiile publice importante și ne întreabă pe noi dacă n-avem ceva de dat cu împrumut. Nici măcar nu le mai pute limba românească, ba dimpotrivă. În numele nobilului ideal al integrării, îi fac și cetățeni pe bandă rulantă, de pe o zi pe alta, de zici că toți ai noștri s-au născut lângă zidurile Cramei Cricova și-s nepoți cu Ștefan cel Mare și Sfânt. Le dau poziții pe măsură. În ultimul an, și-au luat de la noi, de dincoace de Prut, șef la Spălarea Banilor, pe Daniel-Marius Staicu, guvernator al Băncii Naționale, pe Anca Paliu-Dragu, și se pregătesc să-și aducă și o caricatură de prezumtiv procuror general, pe nefericitul de Cristi Dănileț, dat afară de trei ori din magistratură, reprimit și ieșit la 48 de ani la pensie specială de 5.500 euro, ca orice luptător cu sistemul. Cel puțin la ultimul, motivarea Maiei Sandu e de o solemnitate de se crapă pereții la auzirea anunțului. Cică l-a făcut de urgență cetățean moldovean pe caricatura aia de om, citez, în interesul țării. Vă dați seama, karatisul ratat al magistraturii românești a ajuns un soi de Maradona, corcit cu Mourinho, pe partea judiciară amândoi. Peste toți ăștia (și Dumnezeu mai știe câți alți civili de bine pe zona de Externe), a pus și Comisia Europeană umărul și a detașat-o la Chișinău, ca angajat pe propriu, pe eternă sinecuristă Anca Boagiu. Obiectiv național, nu glumă, dacă au fost scoși de la naftalină toți băsiștii și toate creațiile sistemului din vremea bătrânului marinar, plus reziștii detașați o vreme la Bruxelles pe post de tehnocrați, ca nu cumva să greșească frații noștri de peste Prut cărarea dreaptă către spațiul comun al Uniunii Europene. Dopă ce ani de zile le-am naturalizat valorile și le-am dat cetățenie, ca să se poată umple Occidentul de pițipoance și racheți cu pașapoarte românești, acum le dăm întru folosință și întrebuințare patriotică”, a explicat jurnalistul România TV Victor Ciutacu.

Citește și: Victor Ciutacu: „N-o să zic și eu ca Gică Hagi, „să ne faceți statuie”, dar, când ne-or înlocui roboții, o să ne regretați ca pe Generația de Aur”