Victor Ciutacu: „N-o să zic și eu ca Gică Hagi, „să ne faceți statuie”, dar, când ne-or înlocui roboții, o să ne regretați ca pe Generația de Aur”

Companiile neagă, dar realitatea dovedeşte că oamenii sunt concediaţi şi înlocuiţi cu inteligenţa artificială. Într-o postare pe Facebook, Victor Ciutacu remarcă fenomenul, dar atrage atenţia că este mult prea devreme pentru a tocmi soborul de preoţi.

05 ian. 2024, 16:01
Victor Ciutacu: „N-o să zic și eu ca Gică Hagi, „să ne faceți statuie”, dar, când ne-or înlocui roboții, o să ne regretați ca pe Generația de Aur”

„N-o să zic și eu ca Gică Hagi, „să ne faceți statuie”, dar, când ne-or înlocui roboții, o să ne regretați ca pe Generația de Aur. Altfel, ni se tot cântă prohodul ca breaslă de vreo două cincinale și uite că încă n-am murit. N-o fi pregătit soborul de preoți…”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu, despre ancheta de la Ferma Dacilor: „Anchetatoarea nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii. Găsim bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi”
Dan Negru: Inteligența artificială, roboții, dispariția cash-ului sunt fente, piste false după care am plecat toți!

Dan Negru este pe aceeaşi lungime de undă cu Victor Ciutacu. „Filmez zilele astea cu un robot. Nu mă sperie roboții. Dimpotrivă! Inteligența artificială, roboții, dispariția cash-ului sunt fente,piste false după care am plecat toți!Adevărata problemă e că muzica,filmele,cărțile,actele toate sunt mutate de pe obiecte fizice (cărți,discuri,dosare) în servere și clouduri.

Bunicii mei au păstrat fizic actele de proprietate ale unui pământ cumpărat de ei în anii ‘30. Comuniștii l-au confiscat dar cu ajutorul „hărțogariei”păstrate de ai mei, a cărților funciare păstrate fizic în arhive,au putut sa-l recupereze!

Dacă era digitalizat,comunistii ștergeau actul de proprietate din serverele pe care ei le-ar fi deținut și recuperarea era mult mai grea! Cărțile,partiturile muzicale,actele, proprietățile intelectuale vor dispărea fizic și se vor muta în servere, clouduri. De unde pot apoi să dispară,să fie interzise, modificate sau cenzurate ????Libertatea gândului e degeaba fără libertatea de exprimare !”, a transmis Dan Negru într-o postare recentă pe Facebook.

Google dă afară 30.000 de angajaţi, pe care îi înlocuieşte cu AI

Realitatea pare să îi contrazică însă! Sunt indicii că Google ar putea să își reducă forța de muncă cu aproximativ 30.000 de angajați, în urma unei noi inovații în domeniul inteligenței artificiale (AI). Deși gigantul IT este cunoscut pentru angajamentul său activ în dezvoltarea modelelor AI pentru aplicații externe, informațiile recente indică faptul că Google se concentrează nu numai pe extinderea AI în afara companiei, ci și pe o modificare semnificativă a structurii sale operaționale.

Victor Ciutacu: „Trei lucruri sunt inevitabile pe lumea asta, nașterea, moartea și prezența lui Arafat la vârful sistemului de urgență”
Conform unui raport recent de la „The Information”, Google explorează posibilitatea unei reduceri semnificative a personalului, mișcare strategică care se vrea a fi parte a eforturilor de integrare a AI în diverse aspecte ale proceselor sale de afaceri, conform informațiilor disponibile pe cnbctv18.com.

IA, ideală în vânzări
Se crede că restructurarea propusă va afecta în primul rând departamentul de vânzări de reclame Google, unde compania explorează deja de luni de zile beneficiile utilizării AI pentru sporirea performanțelor.