Victor Ciutacu: „Cimitirul tenisului românesc, bântuit de o creatură bizară”

"Țara care i-a dat tenisului mondial pe Ilie Năstase, Ion Țiriac, Virginia Ruzici, Florența Mihai, Simona Halep și Irina Spîrlea a plecat în Polonia să se lupte, pe terenul de tenis, cu liderul mondial și cu coechipierele sale a suit în avion o jenantă oaste de strânsură", scrie Victor Ciutacu într-un editorial publicat în Prosport.

16 apr. 2022, 19:32
Victor Ciutacu: „Cimitirul tenisului românesc, bântuit de o creatură bizară”

România a pierdut jenant în faţa Poloniei care s-a calificat în competiţia Billie Jean King Cup. Echipa României a fost învinsă fără drept de apel, de reprezentativa Poloniei, scor 0-4, în barajul de calificare la turneul final al competiției.

Rebela Andreea Prisacariu a fost învinsă cu 6-0, 6-0 de Iga Swiatek! Liderul WTA a adus punctul calificării, după ce în ziua inaugurală a spulberat-o și pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-0! Primul meci al întâlnirii a fost pierdut de Irina Begu în fața Magdei Linette cu 1-6, 6-4, 2-6! În meciul de dublu, care a contat doar pentru palmares Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu au cedat cu 7-5, 3-6, 5-10 în fața perechii Magdalena Frech / Alicja Rosolska.

Ruşinoasa înfrângere din Polonia a româncelor a fost comentată de jurnalistul Victor Ciutacu într-un amplu editorial.

Nu mai insist asupra motivelor pentru care închipuitele Simona Halep și Sorana Cîrstea i-au dat cu flit (și) noului căpitan nejucător Horia Tecău, nici el chiar oricine în tenisul mondial, ba dimpotrivă. Le știu toți iubitorii sportului, nu mai insist.

Fiecare om e liber să-și gestioneze viața, cariera și imaginea după cum îl duce capul sau îl mână interesele și frustrările. Așa că România a ajuns să fie reprezentată oficial, într-o competiție sportivă interțări, între altele, de Andreea Prisăcariu.

Mărturisesc că sunt câteva luni de zile de când, în calitate de consumator de presă, nu de prestator în domeniu, fac un studiu de caz urmărind știrile despre creatura bizară nominalizată mai sus. Cu excepția calității de jucătoare de tenis, (auto)atribuită cu o lejeritate înspăimântătoare, nimic din mediatizarea domnișoarei cu pricina nu are legătură cu tenisul.

Citeste si Victor Ciutacu: „Zelenski trasează sarcini pe unde vorbeşte. Eu n-am înțeles, noi ce sarcini avem după discursul ăsta? Diferența dintre Putin și Zelenski e doar de anvergură”

Numărul de tatuaje (sper că am reținut bine, 24), conversațiile private pe instagram, pasiunile fotbalistice, astea-s subiectele „știrilor” despre o sporitvă în puterea vârstei care n-a mai bătut pe nimeni pe teren de când cu lupii albi. Mai nou, cică-i prietenă din fragedă pruncie cu megastarul polonez Iga Swiatek, da’ nu știe dacă o mai recunoaște lidera clasamentului mondial„, a scris Victor Ciutacu.

Editorialul lui Victor Ciutacu, integral pe prosport.ro

Citeste si EXCLUSIV | Victor Ciutacu, nimicitor după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii. „O reacţie de laş. Nu îl suspectez că a avut vreodată onoare”