Victor Ciutacu: „Ciucă e un munte de consecvență. Nu există promisiune publică pe care s-o facă și să n-o încalce”

Nicolae Ciucă a declarat, vineri dimineața, că a decis să nu își depună astăzi mandatul. Astfel, rotativa se amână.

26 mai 2023, 09:28
Victor Ciutacu: „Ciucă e un munte de consecvență. Nu există promisiune publică pe care s-o facă și să n-o încalce”

Victor Ciutacu a recaţionat pe Facebook la anunţul făcut de premier.  „Ciucă e un munte de consecvență. Nu există promisiune publică pe care s-o facă și să n-o încalce. De la neintratul în politică și până la demisionatul la termenul convenit, nimic n-a respectat. E român de-al nostru, în definitiv…”, a scris Victor Ciutacu pe reţeaua de socializare.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente li realizările Cabinetului, că a convenit Am cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Nicolae Ciucă rămâne la Palatul Victoria. Rotativa premierilor se amână din cauza grevei profesorilor: „Nu putem să destabilizăm un întreg buget de stat”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie. ”Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.
Guvernul a propus joi seară sindicaliştilor din educaţie. mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie, măsura vizând 55.000 de angajaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El a adăugat că pentru personalul didactic şi didactic auxiliar sunt prevăzute prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie. Cărbunaru a prezentat noi drepturi pe care Legile Educaţiei, care vor intra în vigoare de la 1 septembrie, le vor aduce pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Cresc salariile pentru bugetari de la 1 iunie. Cine sunt cei care ar putea primi mai mulți bani pe carduri de luna viitoare