Victor Ciutacu, concluzie pe fondul scandalului în care se cere interzicerea România TV: „Facem niște precizări extrem de importante”

Victor Ciutacu a prezentat în emisiunea de marți seara, poziția oficială a România TV, pe fondul scandalului provocat după sinuciderea jurnalistei de la ziarul Libertatea, al lui Cătălin Tolontan.

25 apr. 2023, 21:24
Victor Ciutacu, concluzie pe fondul scandalului în care se cere interzicerea România TV: „Facem niște precizări extrem de importante”

În prime-time, după ancheta CNA, deschisă pe fondul scandalului „Iulia Marin” – Libertatea, Victor Ciutacu a oferit clarificări.

„Continuăm să luptăm pentru adevăr și dreptate.

Facem niște precizări extrem de importante. Susținem pe deplin integrarea personanelor cu orice tip de problemă, dar cu respectarea legislației muncii și a documentelor și a deciziilor medicale, pentru a preveni, măcar pe viitor, aceste tragedii. 

Demersul nostru este corect și normal, având în vedere că totuși, tindem să uităm că povestea asta a început cu faptul că a murit o persoană în condiții suspecte: o tânără de 32 de ani, doamnelor și domnilor.

Știm că este deschis un dosar de moarte suspectă”, a declarat Victor Ciutacu, marți seara.

 

Victor Ciutacu: „Angajatorii au exploatat la sânge angajații pe care-i au și nu le oferă drepturile conferite de lege. De fapt, asta a durut cel mai tare că am spus”

 

Un eveniment neașteptat a avut loc în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), marți, 25 aprilie. Jurnaliștii România TV Victor Ciutacu și Roxana Ciucă au fost agresați de doi protestatari . Printre cei prezenți la fața locului s-a numărat și Marian Ceaușescu, recunoscut pentru participarea la proteste violente.

În urma incidentului, Victor Ciutacu a reacționat:

„Ce ne-a așteptat? Un rezist la dezbateri și doi reziști la poartă, care să ne măscărească. Ceaușescu și unul care m-a înjurat un sfert de ceas, unul Alexe, care e de la ‘Corupția Ucide!’, cu Ordonanța 13, Dragnea, cu Colectivul.

Asta știu să facă reziștii. Cu ce diferă ședințele de la CNA de cele din Parlament, când făceau ca toate visele. Atât știu să facă, circ și panaramă. Au stricat o ședință care dincolo de părțile contondente, au conținut o grămadă de lucruri interesante, de constatări, întrebări și răspunsuri care cuprindeau cu adevărat problemele psihiatrice grave, care în cele mai multe cazuri sunt ignorate de angajatori sau ascunse. Angajatorii au exploatat la sânge angajații pe care-i au și nu le oferă drepturile conferite de lege. De fapt, asta a durut cel mai tare. A fost întrebarea mea dacă angajatorii nu au niciun fel de responsabilitate morală sau legală pentru ceea ce se întâmplă în curtea lor. Și de acolo a început jihadul!”, a comentat Victor Ciutacu.