Victor Ciutacu, despre ancheta de la Ferma Dacilor: „Anchetatoarea nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii. Găsim bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi”

Anchetatorii susțin că șansele victimelor să se salveze au fost aproape inexistente, având în vedere că pensiunea Ferma Dacilor avea mai multe probleme, dar raportul se bazează pe probe puţine. Victor Ciutacu semnalează câteva vulnerabilităţi.

04 ian. 2024, 22:31
Victor Ciutacu, despre ancheta de la Ferma Dacilor: „Anchetatoarea nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii. Găsim bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi”

Victor Ciutacu a analizat reportul procurorilor în cazul tragediei de la Ferma Dacilor şi semnalează mai multe probleme.

„Am citit și eu părțile importante ale referatului procuroarei în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. Las câteva impresii…
– nu există vreo expertiză tehnică sau vreun raport al pompierilor cu privire la cauza incendiului. Găsim, în schimb, bănuieli că plasma s-a încins ca televizorul pe lămpi

Citește și Un angajat de la Ferma Dacilor aruncă bomba! Cine a declanșat incendiul în care au murit opt oameni. „Umblă pe aici, dar nu îl pot prinde”

– anchetatoarea nu lucrează pe probe, ci pe ipoteze și scenarii,  dar reține oameni și propune arestări pe baza lor
– clienții pensiunii par, toți, elvețieni. Ardea casa pe ei și ei erau fierți pe uitat la ceas în crucea nopții
Altfel, trebuie să fii dereglat psihic să-ți închipui că Dinicu și-a pus singur foc la coșmelie și că visul vieții lui era să-și ardă de viu copilul de 11 ani.

UPDATE. După manelistul Bogdan de la Ploiești, județul meu mai aruncă pe piață un personaj istoric, electricianul Florin de la Mizil”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

 

Ce spun procurorii: 

Procurorii spun că incendiul a pornit de la un televizor lăsat aprins la mansardă. Pentru că instalația electrică era subdimensionată, a avut loc un scurtcircuit, potrivit procurorilor.

Procurorii susțin că complexul turistic Ferma Dacilor a fost construit fără autorizații și a funcționat în acest fel încă de la început. Mai mult, și demersurile ulterioare pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea legii mai arată procurorii, precizând că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Sursa probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric”, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ”pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni, transmite Parchetul.

Ipoteza mâinii criminale care a declanșat tragedia de la Ferma Dacilor, demontată de procurori! De la ce a izbucnit, de fapt, incendiul. Cornel Dinicu contestă ipoteza