Victor Ciutacu, despre bumerangul „fără penali în funcţii publice”: cazul Oana Sivache sau „ciocu mic”

Dacă mai ieri urlau „fără penali în funcții publice”, astăzi reziștii au amuțit și dau bir cu fugiții. Totul după ce colega lor, Oana Sivache, este anchetată de DNA pentru luare de mită și a fost plasată sub control judiciar. Victor Ciutacu face o analiză amplă.

29 mart. 2024, 11:19
Victor Ciutacu, despre bumerangul „fără penali în funcţii publice”: cazul Oana Sivache sau „ciocu mic”

„Sunt două zile de când șefa administrației spitalelor din București, Oana Sivache de la USR, a devenit penală cu acte-n regulă. Pentru luare de mită de la un director de spital, în schimbul prelungirii mandatului, nu pentru vreun abuz în serviciu forțat sau vreo altă infracțiune unde mai ai loc de întors cu prezumția de nevinovăție la purtător. Dincolo de reacția halucinantă a femeii, care s-a închipuit în gura mare un soi de Navalnîi de București fără să-i crape obrazul, siderantă și rușinoasă mi se pare tăcerea partidului care a pus-o acolo și a propagandei rezist. Omul care a garantat pentru ea și care a făcut scandal ca să fie numită, Vlad Voiculescu, el însuși penal în dosarul vaccinurilor, altfel degrabă scriitor pe Facebook, tace ca un pește în acvariu. Revoluționarului Cătălin Drulă, mare mâncător de corupți pe pâine și apărător de penali useriști în fața procurorilor DNA neconformi, i-a mâncat pisica limba”, a declarat Victor Ciutacu în direct la România TV.

Victor Ciutacu, despre „puiul vopsit” din galantare: „Cine a mai găsit pe piață parizer cu gust de parizer să mă anunțe și pe mine unde e alimentara făgăduinței”

„Cristian Ghinea, creatura aia bizară care-și plătește singură consultanță din banii statului de la partid către propria firmă, viteaz nevoie-mare când e să-și apere gașca de combinatori, a dispărut și el de pe radar. Despre propagandiștii năimiți de reziști, cunoscuți de toată presa ca niște cai breji, n-am ce consemna, că parcă toți sunt în concedii și fără de internet. Singura reacție concretă, forțată și aia de lege, a venit de la Nicușor Dan. După ce a pufnit pe nas că, dacă se confirmă, e prea puțin coruptă pentru nivelul DNA și că 39.000 euro nu merită efortul, primarul general a anunțat – înțeleg că deja a și făcut-o – eliberarea din funcție a Oanei Sivache.

Victor Ciutacu evaluează cei mai bine cotaţi politicieni: „Îmi place de Ciolacu, o spun cu toată responsabilitatea”

Haideți să facem împreună un exercițiu de imaginație. În locul Oanei Sivache să fi fost un pesedist sau, hai, un penelist. Ce ar fi făcut partidul care a transformat sloganul fără penali în funcții publice în proiect de lege? Vă spun eu, s-ar fi tăvălit în chinuri, ar fi scris la ambasade, ar fi ocupat Piața Victoriei, ar fi invadat rețelele sociale. Când a picat a lor la necaz, au trecut la Ciocu mic. Spre ghinionul lor, nici nu mai sunt la putere… „, mai spune Victor Ciutacu.