Victor Ciutacu, despre condamnarea lui Dragnea: Execuţia lui Dragnea e pe aceeaşi reţetă ca la Năstase

Realizatorul România TV Victor Ciutacu este de părere că decizia magistraților urmează tiparul din cazul lui Adrian Năstase, primul președinte PSD care a făcut pușcărie.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 16:38
Victor Ciutacu, despre condamnarea lui Dragnea: Execuţia lui Dragnea e pe aceeaşi reţetă ca la Năstase

”Nu există înțelegeri oculte făcute cu Securitatea care să fie și respectate; de Securitate, ca să fiu explicit. Execuția lui Dragnea e pe aceeași rețetă ca la Năstase; inclusiv pedeapsa cu executare pentru cea mai blândă acuzație.”, e mesajul lui Victor Ciutacu pe pagina de Facebook.

Jurnalistul dezvoltă pe blog subiectul şi arată că şi cei care i-au stau alături liderului PSD ar trebuie să plece.

„Acum, că PSD a înfrânt grandios, iar oamenii în robe l-au trimis la brutărie pe Dragnea, liderii pesedisti au început să gândească în gura mare că Dragnea e istorie, că trebuie sa plece, că a ingropat partidul și alte bla-bla-uri de caractere alese care trec de partea poporului. Evident, dacă-i asculți, Dictatorul cu Mustață trebuie să-și ia singur viteză. Firește că, dacă vorbeții ăștia ar avea bun simt si un dram de onoare, ar trebui să plece toti, la pachet, de la vârful partidului, împreună cu el. Prin lașitatea și slugărnicia lor, pentru avantaje personale și politice, ale lor și ale nulităților promovate în funcții unde nici nu știau să-și citească fișa postului, niște panarame agramate și analfabete, au girat colectiv tot acest dezastru. Da, Dragnea are principala vină pentru ce i s-a întâmplat; și pentru starea PSD. Dar, cât a împărțit același Dragnea bunăstarea, tiranic sau nu, a fost bun și cârcotașii de azi n-au mișcat, cu foarte mici excepții, în front. Orice tentativă timidă de răzvrătire a fost rapid acoperită, cu bani, poziții publice și influență. Azi, la belea, s-a trezit rectitudinea în ei. Au trecut subit de la “domnu’ președinte” la “bă, nenorocitule”. Doar-doar nu se va trage cu adevărat linia. Pentru că sunt în egală măsură responsabili pentru cel mai tragic și penibil esec din istoria unui partid cândva serios și puternic. Faptul că incearcă să se scoată pe ultima sută nu-i absolvă cu nimic de rolul lor toxic”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, închis la Penitenciarul Rahova pentru 3 ani şi 6 luni. Primele imagini cu liderul PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea.