Liviu Dragnea, închis la Penitenciarul Rahova pentru 3 ani şi 6 luni. Primele imagini cu liderul PSD

Liviu Dragnea a ajuns la închisoare. Curtea Supremă a menţinut CONDAMNAREA lui Liviu Dragnea la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție vine a doua zi după ce PSD a obținut un scor dezastruos la alegerile europarlamentare. Luni după-amiază, Liviu Dragnea a fost dus sub escorta poliției la Penitenciarul Rahova. 

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 22:18

UPDATE Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde era așteptat de un grup de protestatari, care l-au huiduit: „Hoţule!”, „La puşcărie!”.

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde va fi încarcerat după ce a fost condamnat luni de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei.

„Astăzi, poliţişti din cadrul DGPMB au pus în aplicare un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat. Cel în cauză a fost preluat de la reşedinţa sa din Bucureşti şi încarcerat în Penitenciarul Rahova”, a informat Poliţia Capitalei, la scurt timp după ce liderul PSD a ajuns la penitenciar.

______

UPDATE Liviu Dragnea se află în a doua mașină care a plecat de la reședința lui, un Duster cu geamuri fumurii, în care au venit polițiștii la el acasă, după cum se vede în imaginile filmate de România TV.

În buzunarul de la piept, încă liderul PSD are cartea de identitate, pe care se observă ștampila de la votul de duminică.

______

UPDATE Mașina în care se presupune că se află Liviu Dragnea merge de mai mult de jumătate de oră prin trafic. A trecut prin Piața Victoriei, a ajuns în Piața Constituției.

Între timp, de la reședința lui Liviu Dragnea a mai ieșit o mașină cu geamuri fumurii.

______ 

Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Decizia Curţii Supreme a fost trimisă Tribunalului Bucureşti în vederea emiterii ordinului de arestare. Ulterior, documentele a fost trimise către Poliţia Capitalei.

Citește și: Şedinţă de urgenţă la PSD după ce Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT

UPDATE Puţin după ora 16, o maşină cu geamuri fumurii a părăsit garajul blocului în care locuieşte Liviu Dragnea. Potrivit România TV, în autoturism, pe bancheta din spate, se află Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Unde îşi va executa pedeapsa liderul PSD

Şi fostul director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, a rămas cu condamnarea din prima instanţă, de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Celelalte sentințe date de Completul de 5 juecători de la Curtea Supremă:

Olguta Sefu a fost achitată pentru abuz in serviciu.

Valentina Marica a fost achitată pentru abuz în serviciu

Claudiu Balaban a fost achitat pentru abuz în serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Nicuşor Gheorghe a fost achitat pentru abuz în serviciu, condamnat 3 luni suspendare pentru fals.

Adriana Botorogeanu, condamnată la 2 ani cu suspendare

Miloș Rodica, condamnată la 3 ani cu suspendare

Marineci Ionel, condamnat la 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodana a fost achitată pentru abuz în serviciu. 

Înlătura plata despăgubirilor pentru mai mulţi inculpaţi.

Avocat în dosarul lui Liviu Dragnea: Decizia CCR nu va avea efect

 

UPDATE Sentința lui Liviu Dragnea va fi anunţată dintr-un moment în altul. Completul de judecată a intrat în sală. 

UPDATE Judecătorii ÎCCJ au început deliberările în dosarul lui Liviu Dragnea. Cele cinci judecătoare vor decide ce sentință va fi pronunțată în dosarul angajărilor fictive. Procesul s-a încheiat la termenul din 20 mai, iar astăzi este așteptată comunicarea sentinței.

Pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu, fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare este aşteptată luni. DNA a cerut o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.

„O parte din fapte pentru inculpați este posibil să se prescrie. Eu cred că rezultatul alegerilor nu ar trebui să influențeze sentința, dar vom vedea. Eu cred că astăzi se va da o sentință finală”, a declarat avocatul Toni Neacșu la sosirea la ÎCCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, la ultimul termen al dosarului că va pronunţa sentința în procesul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai.

Procurorul DNA a cerut pedepse mai aspre pentru inculpaţii din procesul lui Liviu Dragnea. „Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond”, a precizat procurorul de ședință.

Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, că nu se teme de decizia definitivă pe care instanţa supremă ar putea-o pronunţa luni în cazul său, precizând că judecătorii sunt supuşi unor presiuni inimaginabile.

„Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă are „bagajele făcute”, cu referire la decizia aşteptată luni de la instanţa supremă, el precizând „nu am niciun bagaj făcut”.

Citește și: Liviu Dragnea, despre sentinţa definitivă aşteptată luni: „Nu am bagajul făcut”