Victor Ciutacu, despre incendiile din IOR: „Orice om cu minim doi neuroni realizează că acolo e un megainteres imobiliar”

Prezentatorul România TV pune punctul pe i şi afirmă răspicat că incendiile suspecte din parcul IOR au în spate mafia imobiliară.

01 sept. 2023, 12:43
Victor Ciutacu, despre incendiile din IOR: „Orice om cu minim doi neuroni realizează că acolo e un megainteres imobiliar”

Victor Ciutacu analizează la rece incendiul suspect din parcul IOR şi ajunge la concluzii pe care doar autorităţile nu le văd. „Un ditamai parcul din capitala unei țări UE, situat lângă o stație de metrou și în buza blocurilor de locuințe dintr-un cartier aglomerat, arde ca o torță. Și o face a paisprezecea oară într-un an. A douăzecea în ultimii doi ani. Și nimănui dintre diriguitorii țărișoarei nu i se pare suspect. Nici vigilentelor organe de ordine publică. Procurorilor, nici atât, că oricum sunt stresați să nu le umble cineva la pensiile speciale și doar nu s-or apuca să-și ocupe timpul prețios căutând piromani prin satul cu miniștri. Nu ridică semne de întrebare nici măcar faptul că ultima oară parcul a ars, demonstrativ, în cerc, în prime time, să se vadă bine la tv, de mai lipsea numai dansul ploii în mijlocul pălălaiei.”, spune Victor Ciutacu, în direct la România TV.

Victor Ciutacu: „Da, Simona Halep chiar are dreptate, s-a lungit prea mult pelteaua”

„Orice om cu minim doi neuroni realizează că acolo e un megainteres imobiliar. Și că spațiul verde, retrocedat într-o combinație de zile mari, trebuie să devină orice altceva, cartier de locuințe, mall, ceva care să producă pe măsura investiției. Nu există edil al capitalei, de la Traian Băsescu încoace, să nu fi fost atins de povestea asta sulfuroasă și cel puțin complice la ea. Cazul sinistru, suprarealist, în care cineva, necunoscut opiniei publice într-un oraș plin de camere de luat vederi și de purtători de uniforme, injectează copaci și după aia le dă foc, este, probabil, unica speță în care teoretic ireconciliabilii Gabriela Firea și Nicușor Dan par a fi de aceeași parte a baricadei. Absolut curios, de partea privată, nu de cea a statului. Și asta spune multe, dar n-are rost să mai speculăm. Pentru că pare că suntem printre puținii preocupați de soarta unei suprafețe imense de teren care a fost odinioară verde”, mai spune Victor Ciutacu.

„Până la urmă, povestea se va încheia, previzibil, cu apariția unui șantier în parc. Și atunci vom afla cine e câștigătorul. În nici una caz, locuitorii zonei. Care, la un moment dat, când incendierile vor scăpa de sub control, vor deveni victime directe și pe umerii cărora vor plânge gușații care nu dau doi bani pe confortul, pe siguranța și pe spaimele lor”, conchide Victor Ciutacu.

Un puternic incendiu de vegetaţi a izbucnit, marţi seară, în parcul IOR din Capitală, cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi.

ALERTĂ în București! Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, cuprins de flăcări. Autoritățile intervin de urgență să stingă incendiul