Victor Ciutacu, despre influenceriţa care a murit de foame: „Miracolele vândute la kil și înghițite de naivi pe nemestecate încep să se dezumfle”

Zanna Samsonova, cea mai cunoscuta influencerita vegană a murit la doar 40 de ani, după ce 4 ani a ținut și a promovat o dietă bazată doar pe fructe, germeni de semințe de floarea soarelui și sucuri de fructe. Victor Ciutacu ne spune care este pericolul pentru tineri de pe retelele de socializare.

02 aug. 2023, 09:51
Victor Ciutacu, despre influenceriţa care a murit de foame: „Miracolele vândute la kil și înghițite de naivi pe nemestecate încep să se dezumfle”

Victor Ciutacu a comentat, la România TV, cazul influenceriţei vegane care a murit de foame. „Despre binefacerile Internetului s-a tot vorbit. Și pe bună dreptate. Pentru că, indiscutabil, viața în epoca world wide web e cu totul alta. Mult mai comodă, mult mai ușor de gestionat. Plus că ai la îndemână și avantajele informării instant. Despre partea întunecată, însă, multă vreme s-a tăcut. Adânc și vinovat. Atacul la net și la mărețele sale binefaceri aducea a lezmajestate.

În ultima vreme, parcă s-a mai ridicat cortina (auto)cenzurii. Iar unul dintre domeniile unde se sapă e influencereala. Adică meseria oamenilor fără meserie. Care-i influențează, după cum îi zice și numele, pe alții ce să facă și, mai ales, ce să cumpere. Iar lumea a început să constate, pe baza experiențelor personale, că-și ia țepe pe mâna altora. A unor influenceri cu aere de guru și cu pricepere nulă în domeniile despre care perorează. Dar care sunt foarte convingători. Povestea asta, care aduce a sectă unde un guru decide ce-i bine și ce-i rău, iar adepții îl urmează neabătut, începe să se dezumfle. Deja e pe pantă descendentă. Fiindcă au apărut exemplele concrete de așa nu. Care s-au viralizat cu aceeași viteză ca și miracolele vândute la kil și înghițite de naivi pe nemestecate”, a declarat Victor Ciutacu.

EXCLUSIV Virgiliu Stroescu: „Pepenele e foarte bun, dar, dacă mănânci prea mult, pancreasul explodează”
„Ultimul caz notoriu a bubuit cu flamă. Cea mai celebră influenceriță a veganismului a murit. La 40 de ani, nu de vreo boală incurabilă sau în urma unui tragic accident, ci de foame. Asta după ce patru ani a mâncat doar fructe, germeni din semințe de floarea-soarelui și a băut doar smoothie-uri și sucuri de fructe. Dincolo de tragedia ei, milioane de creduli sau de curioși probabil se întreabă acum dacă au făcut bine urmându-i povețele. Și dacă talentele ei de nutriționist făcut la locul de muncă nu erau produse finite ale mixului de impostură și tupeu. La fel ca în cazul tragic dispărutei, fiecare domeniu relevant, de interes, inclusiv politica, își are influencerii lui. Care dau trendul și culeg roadele vânzărilor, laolaltă cu ingenioșii și cinicii lor plătitori. Comercial vorbind, locul gol va fi repede ocupat. Vor inventa un alt personaj, la fel de persuasiv, cu discurs și putere de convingere. Turmele îl vor urma încolonate și pe ăsta nou. Până când? Probabil până la următoarea tragedie și dincolo de ea”,  a mai spus Victor Ciutacu, în direct la România TV.

Influenceriță vegană, moartă la 40 de ani din cauza unei diete pe bază de fructe. „A murit de foame”