Victor Ciutacu, despre interesul subit pentru David Popovici: „Se caţără toţi pe el, ca şerpaşii pe Himalaya”

David Popovici a devenit primul înotător din ultimii 49 de ani care a câştigat titlul mondial atât la 100 metri, cât şi la 200 metri liber. Cu toate acestea, cota lui de popularite este încă la un nivel nemeritat de scăzut pentru nivelul său de performanţă.

22 iun. 2022, 20:57
Victor Ciutacu, despre interesul subit pentru David Popovici: „Se caţără toţi pe el, ca şerpaşii pe Himalaya”

David Popovici nu este o apariţie subită în peisajul sportiv românesc. Succesele sale, chiar dacă nu atât de rapide şi de fulminante, fuseseră cumva anunţate de titlurile continentale de la juniori, de aurul de la Europenele în bazin scurt şi chiar de locul 4 ocupat anul trecut, la Olimpiada de la Tokyo. Cu toate acestea, românii par să-l descopere abia acum, cu ocazia Mondialelor de la Budapesta şi să profite de ascensiunea lui, după cum remarcă jurnalistul România TV, Victor Ciutacu.

Fenomenul David Popovici a devenit subit bun al întregului popor. Se caţără toţi pe el, ca şerpaşii pe Himalaya. Are 68.000 followers pe Insta, fosta mea colegă de televiziune, Adelina Pestriţu, 1,8 milioane. Nu că ar fi neapărat ceva rău, dar cam asta e cu marele interes popular. Mă uit dimineaţa la audienţe şi, cu riscul de a vă depresa, o să vă anunţ câţi au stat lipiţi de TVR…„, a scris Victor Ciutacu pe Facebook, la scurt timp după ce David Popovici a câştigat a doua medalie de aur la Mondialele de la Budapesta.

Citeşte şi David Popovici, prima reacţie după ce a scris istorie la CM de nataţie. „Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”

Anterior, jurnalistul România TV remarcase ipocrizia de a acuza că nicio televiziune din România nu transmite CM de Nataţie, iar când postrul public a cumpărat drepturile, doar 60.000 de telespectatori au urmărit calificarea lui Popovici în finala de la 100 liber. „Au urlat pe fb haștagienii ca apucații că nu dau nenorociții la tv epocalul campionat mondial de natație, că toată țara e leșinată să-l vadă pe David Popovici.

Și-a luat hate TVR, au sunat telefoanele, s-a sperit orânduirea nouă din Dorobanți și a sărit la cap cu 30.000-40.000 euro. Mare succes de casă, aproape 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori. Azi e finala, dacă se holbează 100.000, e succes epocal. Merită banii, că-s din găleată, de la noi toți, nu?”, scria Victor Ciutacu.

Citeşte şi David Popovici, magistral! A devenit campion mondial şi la 100 metri liber şi a cucerit a doua medalie de aur la Budapesta VIDEO