Victor Ciutacu, despre scandalul cu Tudor Gheorghe: „Face bine că nu se coboară la nivelul năpârcilor”

Cântărețul Tudor Gheorghe a fost insultat și criticat de Andrei Caramitru, membru USR, precum și de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, după ce a fost acuzat că a făcut propagandă pro-comunism și anti UE într-un concert. În replică, acesta spune simplu: "Câinii latră, caravana trece", amintind că tatăl lui a fost condamnat politic 20 de ani.

29 ian. 2020, 13:12
Victor Ciutacu, despre scandalul cu Tudor Gheorghe: „Face bine că nu se coboară la nivelul năpârcilor”

Tudor Gheorghe a fost votat, în Consiliului General al Capitalei, cetățean de onoare al Bucureștiului în plin scandal referitor la ”Degeaba 30”. Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, 7 abtineri si 3 voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri PMP, 2 consilieri ALDE si 3 consilieri PNL, in timp ce impotriva proiectului au votat 2 consilieri USR si 1 consilier PNL. De asemenea, s-au abtinut 6 consilieri USR si 1 consilier PNL.

„Tudor Gheorghe este unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, reuşind de fiecare dată să prezinte concepte noi pentru concertele pe care le susţine şi să reinterpreteze într-o manieră originală moştenirea desprinsă din negura vremurilor ce face parte de secole din viaţa satului. Talentul şi prezenţa scenică sunt inconfundabile, iar sălile de concert sunt pline la fiecare apariţie a sa”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Între timp, ecourile scandalului continuă în spaţiul online. „Nu trebuie să-i rescriu eu CV-ul. Și l-a construit singur. Prin muncă, prin talent, prin forță, prin dedicație. Face bine că nu se coboară la nivelul năpârcilor. Orice polemică ar deschide, avantajul ar fi la ăia. Am petrecut niște ani buni, fie ei și în planuri paralele, cumva împreună. Și a fost extrem de frumos. Doar că, vanitos ca orice oltean pur și perfect conștient de valoarea pe care o are, așteaptă ca tot Universul să se învârtă în jurul lui. Lucru imposibil de realizat. Dar, măcar în ceea ce mă privește, o infimă particulă la scara istoriei, știe că ușa și telefonul meu sunt oricând deschise pentru el…

P.S. Ascultați-i spusele din primul video. Veți înțelege și rațiunile atacului imund, scrie Victor Ciutacu pe blog.

 

Mesajul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu: 

”Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e totuna să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E totuna să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că “a fost degeaba” în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?

Tudor Gheorghe, batjocorit de un ministru controversat. „Băi, canalie talentată!”

Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată! 

Mesajul lui Andrei Caramitru despre Tudor Gheorghe: 

”Înțeleg ca Tudor Gheorghe – un cântăreț altfel foarte talentat – face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba.

Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum sta treaba:
– e mai bine acum pentru că avem ce mânca
– e mai bine acum pentru că nu e frig in case și e lumină pe străzi noaptea
– e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca intr-o pușcărie
– e mai bine acum pentru ca suntem liberi sa vorbim și sa votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi.
– e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și – dacă nu ne convine – putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați sa lucram toată viața la uzina IMGB de exemplu sau la CAP-ul sătesc
– e mai bine acum pentru ca putem asculta orice muzica, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă.

E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place sa mergi in vacante in străinătate.

Multi ticăloși și ipocriti in țara asta….” – a scris și Caramitru pe Facebook.

Andrei Caramitru îl acuză pe Tudor Gheorghe de pro-comunism. Victor Ciutacu reacţionează: „Proştii solemni şi foarte hashtagieni…” 

Tudor Gheorghe: „Câinii latră, caravana trece”

Tudor Gheorghe reacționează după ce a fost acuzat că face propagandă pro-comunism şi critică Uniunea Europeană în spectacolul „Degeaba 30“, difuzat recent de Televiziunea Română. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, l-au criticat dur pe Tudor Gheorghe pentru spectacolul intitulat „Degeaba 30“, difuzat pe 26 ianuarie de TVR. Contactat de „Adevărul“, rapsodul Tudor Gheorghe a declarat că, în faţa criticilor şi a acuzaţiilor, preferă să aplice vorba populară „câinii latră, caravana trece“.

„Nici măcar nu le resping, nu le iau în seamă. Nu mă interesează prostiile pe care le debitează ba unul, ba altul. Nu mă ating. E aşa de normal. Fiecare om are părerile lui. Te laudă mulţi şi te înjură puţini. Dacă nu exista nicio reacţie mi se părea ciudat. Dar bravo lor! Eu cred în ce am făcut şi nu numai eu. O vorbă frumoasă: câinii latră, caravana trece. Dacă ăsta e limbajul lor, să fie sănătoşi. Eu sunt mai delicat“, a spus Gheorghe.

„Dacă asculţi tot spectacolul, de la cap la coadă, îţi dai seama despre ce e vorba. Dar ei dacă nu au văzut spectacolul şi doar au luat fragmente… au scos din context. Spectacolul începe cu un omagiu profund, adevărat şi trist pentru cei care şi-au dat viaţa în ’89, pentru cei care au murit ca eu şi noi să stăm liniştiţi, să cântăm şi să putem să ascultăm aceste versuri. Se cheamă «Degeaba», dar nu pentru că nu s-a făcut nimic în ţara asta, ci pentru că o generaţie întreagă nu mai are încredere. E ţipătul de disperare al unei generaţii care se vede debusolată, care nu mai are încredere în capacitatea creatoare a acestui popor, o generaţie care a fost păcălită, care a tot aşteptat şi a tot aşteptat şi nu se întâmplă nimic. Despre asta e vorba, nu că nu s-a făcut nimic. S-au făcut lucruri. A, că avem de toate, da şi e normal să fie aşa. Fiecare înţelege ce vrea şi ce poate“, a mai spus acesta.

În ceea ce priveşte acuzaţiile că ar face propagandă comunistă, Gheorghe a precizat: „Doamne fereşte, ce înseamnă să nu-ţi dai seama ce vorbeşti. Cum să fiu eu nostalgic după perioada comunistă când tatăl meu a fost condamnat politic 20 de ani, iar eu aruncat în stradă? Cum pot ăştia să spună aşa? Că n-am fost membru de partid, slavă Domnului! Eu n-am intrat în niciun partid politic. Eu am fost interzis să cânt în perioada aia. Mă rog, treaba lor, să fie sănătoşi“.

„Eu acum lucrez la un spectacol atât de frumos, „Risipitorul de frumuseţi”, sunt izolat, sunt undeva la Techirghiol, îmi văd de sănătate, îmi învăţ poeziile, cântecele. Dacă aş sta să ascult tot ce se întâmplă, dacă aş lua în seamă totul, atunci n-aş putea păstra o anumită puritate, o anumită frumuseţe a cântecului meu. Din când în când mai izbucnesc şi eu într-un spectacol cum e ‘Degeaba’. Am şi spus, tot ce îmi doresc eu e să nu mai fie nevoie să spun vreodată «degeaba». Bine, dar ei nu vor să audă şi treburile astea. Lasă-i! Regret enorm de mult că trăim o perioadă în care e o aiureală politică şi că nu ne găsim încă drumul, dar asta nu e vina mea. Eu îmi fac drumul meu, ei să fie sănătoşi“, a spus Gheorghe când a fost întrebat despre UE şi politica din România.