Victor Ciutacu, dezvăluiri senzaţionale după ce CTP a fost dat afară de la Digi 24: „Contractul lui expira la sfârşitul lunii trecute. El a avut un statut privilegiat”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu a vorbit marţi despre ipocrizia lui CTP, care acuză că i-a fost încheiat contractul pe motiv că ar fi fost prea incisiv, povestind cum Popescu l-a dat afară de la Adevărul, pe vremea când conducea respectivul cotidian, iar Ciutacu era angajatul său.

14 iun. 2022, 17:47
Victor Ciutacu, dezvăluiri senzaţionale după ce CTP a fost dat afară de la Digi 24: „Contractul lui expira la sfârşitul lunii trecute. El a avut un statut privilegiat”

De asemenea, Victor Ciutacu face şi alte dezvăluiri de culise, arătând cum CTP se victimizează în urma închieierii colaborării cu Digi 24, deşi acesta nu ar fi fost în niciun moment angajat al postului TV, ci un colaborator cu contract pe perioadă determinată, care s-ar fi încheiat în luna iunie.

Cristian Tudor Popescu i-a fost șef lui Victor Ciutacu la cotidianul Adevărul, de unde l-a dat afară pe motiv că i s-a desființat postul. Jurnalistul a povestit felul cum a fost înlăturat de CTP și de fostul director Dumitru Tinu, deși din punct de vedere al competenței nu existau motive să i se impute ceva.

„Lumea trăiește cu impresia că CTP era un angajat obișnuit care stătea într-un program de 8 ore, sau cât avea el contract și l-a dat patronul nenorocit afară, fără să respecte nimic din ceea ce trebuia să respecte. CTP era un colaborator extern, nu era angajat la postul respectiv. Era plătit ori pe drepturi de autor, ori pe PFA. Contractul lui CTP expira la sfârșitul lunii trecute.

Contractele în televiziune se fac pe termen determinat, un an de zile cu prelungire și așa mai departe. CTP avea probabil contract pe un an de zile, care se reînnoia, dacă doreau părțile, la fiecare sfârșit de an. În timpul acelui contract, care s-a derulat pe foarte mulți ani de zile, el a avut acolo un statut mai mult decât privilegiat, încât și-a permis să facă ce vrea în postul lor”, a explicat Ciutacu în podcastul EVZ Play.

Citeşte şi: Cine îl înlocuieşte pe Piedone la Primăria Sectorului 5. Este un apropiat al fostului primar Daniel Florea

Discuţia despre încheierea colaborării dintre CTP şi Digi 24 a pornit de la un editorial scris de Mirel Curea pe această temă pentru sursa citată.

„A pus darea lui afară de la DIGI sub semnul nobil-superior al prostului care spune că a fost dat afară de la un club de box, pentru că dădea prea tare cu pumnul. A fost dat afară, pentru că este neam-prost!

Nu te duci în casa unui om, pentru ca în timp ce-i mănânci mâncarea și îi bei băutura, să-ți bați joc de gazda care din greșeală a scăpat o farfurie pe jos. Dacă nu-ți place ceva pe la ăia care te îndoapă și adapă, te ridici și pleci, Popescule. Dacă poți, în liniște, pe șest, ca unul care a trișat la poker și se șutește de la masă tiptil, să nu se prindă fraierii”, a comentat jurnalistul EVZ.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, după ce mai mulţi parlamentari au anunţat că vor să părăsească USR: „Cioloş îi forţează să devină traseişti”