Victor Ciutacu, după ce premierul a anunţat ieftinirea alimentelor: Marcele, cu toată dragostea, cântecul era cu „ieftinește, Doamne, băutura”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în deschiderea şedinţei Executivului, că a primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea Guvernului privind reducerea preţurilor la alimentele de bază. Victor Ciutacu i-a dat un sfat.

22 iun. 2023, 14:04
Victor Ciutacu, după ce premierul a anunţat ieftinirea alimentelor: Marcele, cu toată dragostea, cântecul era cu „ieftinește, Doamne, băutura”

Victor Ciutacu i-a sugerat premierului Marcel Ciolacu să umble şi la preţul băuturilor, mai ales că ne tragem dintr-un popor cu ascendent la acest viciu, Burebista fiind nevoit să ardă viile pentru a strânge şi el de-o oaste.

„Marcele, cu toată dragostea, cântecul era cu „ieftinește, Doamne, băutura”. Despre mâncare nu s-a pronunțat deloc poetul în opera sa monumentală. Iar poporul nu e neapărat cel mai mâncăcios din lume, se mai reglează și din spirtoase”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook

Marcel Ciolacu: Am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, urmează să finalizăm un acord. E vorba de pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în deschiderea şedinţei Executivului, că a primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea Guvernului privind reducerea preţurilor la alimentele de bază şi urmează să finalizeze un acord. Şeful Executivului a arătat că este vorba de pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete şi a dat asigurări că va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români.

Marcel Ciolacu anunţă reducerea preţurilor la alimentele de bază, acord cu marile lanţuri de magazine. Lista produselor ieftinite din coşul zilnic

”Aş vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine, la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază şi vă pot spune că retail-erii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare”, a spus premierul Ciolacu. El a arătat că asta înseamnă o scădere garantată a preţului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populaţiei: ”Aici ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete”, a mai spus premierul. ”Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

România, raiul „căpșunarilor” nepalezi. Drama familiilor destrămate, ai căror copii au învățat să plângă doar pe dinăuntru: „România e o țară foarte frumoasă, dar mi-e greu că mi-am lăsat copiii acasă”