Victor Ciutacu, după moartea subită a lui Mihnea Vasiliu: Nu-s tipul ăla de om care, cu mortul pe masă, se apucă să lanseze pe piață scenarii, mizerii și teorii fanteziste

Fostul manager Ringier Mihnea Vasiliu a murit, joi după-amiază, după ce i s-a făcut rău în faţa unui hotel din Sectorul 1 al Capitalei.

28 iul. 2023, 10:12
Victor Ciutacu, după moartea subită a lui Mihnea Vasiliu: Nu-s tipul ăla de om care, cu mortul pe masă, se apucă să lanseze pe piață scenarii, mizerii și teorii fanteziste

„Știrea seacă sună așa: Mihnea Vasiliu, fost ziarist vechi și cunoscut, trecut la un moment dat în zona de business a presei, cu o carieră sinuoasă pe axa Mediafax – Realitatea – Ringier, a făcut infarct și a murit, la 57 ani, în fața unui cunoscut hotel din zona de nord a Capitalei. Contextualizând, informația, extrem de sensibilă în plan emoțional, te poate duce lesne, oricât de echilibrat ai fi, în zona speculațiilor. Și nu fiindcă poliția a deschis dosar pe moarte suspectă. Asta-i procedura când un om încă tânăr se prăpădește, aparent, din nimic”, a spus Victor Ciutacu la România TV.

A murit Mihnea Vasiliu, fost manager Ringier și Libertatea

„Presa e un mediu stresant și toxic, iar el era și fumător înrăit, și cardiac. Deci se poate lega și închide repede cazul. Numai că, oricât ne-am ascunde după deget, Mihnea Vasiliu a fost și singurul sacrificat după ancheta internă a trustului elvețian Ringier. Cea declanșată în urma uriașului scandal public generat de sinuciderea Iuliei Marin. A rezultat un așa-zis audit independent care, conform comunicării de tip corporatist, a ieșit perfect. Numai că s-a soldat, acum vreo două săptămâni, cu concedierea intempestivă a managerului pe România. Pe care-l chema Mihnea Vasiliu. Sigur, oficial, a plecat singur, să caute noi oportunități. Ceea ce, în traducere din corporateză în română, înseamnă că a fost dat afară. Pe loc, fără preaviz, într-o vineri după-amiază și fără vreo justificare publică, dar cu precizarea explicită că în anul electoral 2024 ziarul Libertatea nu e de vânzare.

Cel mai la îndemână mi-ar fi, cinic judecând, mai ales dată fiind experiența mea de dată recentă cu Trustul Ringier, care m-a linșat mediatic cum nici etalonul Corneliu Vadim Tudor n-ar fi reușit s-o facă dacă ar mai fi trăit, s-o dau în teoria conspirației. Mai ales că, har Domnului, nu stau deloc rău la credibilitate și audiență, iar conglomeratul economic a cărei căpetenie redacțională e Cătălin Tolontan are o lungă listă de tragedii provocate. Dar chiar nu-s tipul ăla de om care, cu mortul pe masă, se apucă să lanseze pe piață scenarii, mizerii și teorii fanteziste. Așa că închei cu un creștinesc Dumnezeu să-l odihnească…”, a declarat Victor Ciutacu la România TV.

 

Mihnea Vasiliu, fost manager Ringier România, a murit, după ce i s-a făcut rău în faţa unui hotel din Bucureşti

Fostul manager Ringier Mihnea Vasiliu a murit, joi după-amiază, după ce i s-a făcut rău în faţa unui hotel din Sectorul 1 al Capitalei. El era împreună cu fiica sa, care le-a transmis anchetatorilor că suferise un atac de cord în urmă cu două săptămâni, iar în cursul zilei de joi depusese efort fizic.

Echipajele medicale sosite la faţa locului au stabilit că decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator. Mihnea Vasiliu era împreună cu fiica sa, care le-a transmis anchetatorilor că acesta suferise un atac de cord în urmă cu două săptămâni, iar în cursul zilei de joi făcuse efort fizic.

Incidentul s-a petrecut în faţa Hotelului Ramada. Mihnea Vasiliu a condus, timp de 12 ani, Grupul Ringier, care deţine Libertatea şi alte publicaţii.

El a plecat la începutul lunii iulie din funcţie. ”Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”, declara el în acel moment, potrivit unui anunţ intern obţinut.

Mihnea Vasiliu, în vârstă de 57 de ani, a început în 1992 ca CEO al Media Pro România.

Citeşte şi

Victor Ciutacu, mesaj pentru Gabriela Firea: „Uman, îmi pare nespus de rău pentru ea, dar, profesional şi politic, e altă mâncare de peşte”. Noi detalii despre „caracatiţa” din Ilfov