Victor Ciutacu, mesaj pentru Gabriela Firea: „Uman, îmi pare nespus de rău pentru ea, dar, profesional şi politic, e altă mâncare de peşte”. Noi detalii despre „caracatiţa” din Ilfov

Victor Ciutacu a ţinut să delimiteze relaţiile profesionale de cele personale în cel mai recent scandal socio-politic din România.

21 iul. 2023, 09:56
Victor Ciutacu, mesaj pentru Gabriela Firea: „Uman, îmi pare nespus de rău pentru ea, dar, profesional şi politic, e altă mâncare de peşte”. Noi detalii despre „caracatiţa” din Ilfov

Jurnalistul Victor Ciutacu a ținut să-i transmită un mesaj Gabrielei Firea în care explică faptul că nu are nimic cu ea personal și chiar îi pare rău de ceea ce pățește, dar el este jurnalist și va da pe post informațiile de interes public.

”Ca sa nu avem nici o vorba proasta, va anunt solemn ca, dincolo de rahatul politic in care e bagata, eu nu am absolut nici o problema cu Gabi Firea. Ca nu am sa uit niciodata ce a facut ea pentru mine, cum sper sa nu uite nici ea reciproca. Ca, dupa parerea mea, a fost un primar infinit mai decent si cu rezultate mult mai cuantificabile decat Nicusor Dan. Ca, fiindca stau bine cu memoria, inca mai am viu în minte momentul in care, atacat fiind marsav de Basescu, a fost singura din intregul post Antena 3 care m-a invitat sa-mi ofere posibilitatea de a ma sterge de scuipatii Tiranului; restul, barbatii curajosi, erau liberi si nu s-au ostenit sa vina de acasa pentru asa o nimica toata. Ca am fost la nunta ei cu Florin Pandele si la doua botezuri ale copiilor lor si ca am facut-o din placere, nu din obligatie.

Ca am avut momente in care am fost certati, dar nu ne-am exhibat vreodata public. Uman, imi pare nespus de rau pentru ea, dar, profesional si politic, e alta mancare de peste. Nu mi-am permis vreodata sa o jignesc si sper sa ma tina Dumnezeu intreg la minte sa n-o fac nici de acum inainte. Am subiect, dau pe post, dar in limitele mele. Nu protejez pe nimeni. E suparata, are toate motivele din lumea asta, si-a cam distrus o cariera politica la care stiu cat a muncit. Daca va pricepe ca exista viata si in afara functiilor de partid si de stat, sunt convins ca, la fel cum are un trecut pe care si l-a construit singura, va avea si viitor. Cam atat de aici…”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu: E grea meseria asta, ca și carnea de porc, dar, dacă o faci cu plăcere și din vocație, e mișto

„O sumedenie de proști și leneși închipuiți se miră cu mâna la gură, ca babele pe șanț, de rigoarea unei scheme simple. Făcută cu pixul într-o ședință de sumar și transpusă grafic, banal, în montaj. Fiindcă, pentru ei, e complicat să gândească, să pună cap la cap informații publice găsibile pe toate drumurile în scandalul momentului. Dacă stau să caut și să public schemele alea complicate, cu acționariate și fluxuri financiare, ale caracatiței Beraru, din vremurile imemoriale când investigațiile de presă nu erau servite, ci muncite, le-o ia corpul razna, că minte-n cap n-au. E grea meseria asta, ca și carnea de porc, dar, dacă o faci cu plăcere și din vocație, e mișto
P.S. Pentru (ne)liniștea puținteilor la minte care se plictisesc în așteptarea ordinului de zi și-și construiesc singuri scenarii, pastila a fost trasă înainte să între Pandele în direct prin telefon și să vorbească gura fără el. Dar de ce să lăsăm un adevăr inconfortabil să strice o bunătate de „știre” spectaculoasă?”, a scris Victor Ciutacu într-o altă postare.

Victor Ciutacu: „Caracatiția morţii, cum funcţionează grupul mafiot care lasă bătrânii fără proprietăţi şi-i îngroapă”

Victor Ciutacu a vorbit joi la România Tv de mafia din jurul azilelor de bătrâni, posibilă doar cu concursul sprijinului politic. „În toată nebunia dezvăluirilor despre grupul de interese țesut în jurul cuplului Firea-Pandele, șochează peste măsură nu atât lăcomia umană, cât modul de construire și organizare a rețelei de tip mafiot. Cineva a avut suficient de mult creier, plus intrările și influențele politice aferente, astfel încât să creeze o infernală mașinărie de exploatare și spoliere a unor oameni fără apărare. Un soi de perpetuum mobile al făcutului de bani din suferință și dramă umană”, spune Victor Ciutacu.

Marcel Ciolacu ordonă desființarea inspectoratelor de Inspecția Muncii: ”E clar că nu și-au făcut treaba”. Ordin direct pentru Rafila

„Se pornește de la identificarea, prin DGASPC-uri, a vulnerabililor, care eventual să nu aibă aparținători, dar să dețină proprietăți. Se iau nefericiții în îngrijire la domiciliu și se și mănâncă o pâine de la stat pentru asta. Ulterior, tot dinspre DGASPC-uri, vine referatul că starea de sănătate a îngrijitului la domiciliu s-a degradat și se propune internarea acestuia într-un centru de îngrijire specializat. Ceea ce se și întâmplă, cu finanțare de la stat crescută, că-s oameni cu handicap. Acolo vin băieții deștepți și, prin intermediul Autorității Tutelare și a notarilor complici, deposedează oamenii de case și terenuri, eventual și de pensii.

Valorifică totul în beneficiu propriu, după care, când bătrânii nu mai pot fi mulși, pleacă pe drumul fără întoarcere către fericitele plaiuri ale vânătorii. Și nici nu mai pot depune mărturie împotriva exploatatorilor, e o crimă aproape perfectă. De îngropăciune, de ștergerea urmelor și de încasarea ajutorului specific de înmormântare de la primării se ocupă alți membri ai rețelei, ultimii pe lanțul trofic în ordinea de precădere. Care au și locuri de veci rezervate în cimitirele urbei, și firmă de pompe funebre asociată. Ce se întâmplă cu locurile rămase libere în urma deceselor celor care nu mai reprezintă mize financiare? Nu rămân în nici un caz libere, intră alții, morișcă, la cazare, chin și deposedare de proprietăți. Evident, tot cu finanțare de la stat. Care stat, nu-i așa, are grijă de seniorii lui”, mai spune Victor Ciutacu.

„Dincolo de viitorul (politic sau nu al) cuplului de la Voluntari, marea întrebare care se pune e dacă, într-adevăr, scopul real alacțiunii de amploare este destructurarea unei ample rețele de tip mafiot sau, pușchea pe limbă, preluarea afacerii de succes de către noii beneficiari ai făcutului de milioane de euro lunar din nefericirea și umilirea semenilor lor”, conchide Victor Ciutacu.

Azilele de bătrâni din Voluntari controlate de un temut interlop. Legăturile lui Udi cu politicieni de cel mai înalt nivel

Aproape 2.700 de centre pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii au fost verificate,în perioada 10-16 iulie, de autorităţi, la nivelul întregii ţări. Astfel, au fost date 99 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Duminică, au fost verificate 23 de unităţi, nefiind dispuse măsuri de suspendare a activităţii sau închidere.