Victor Ciutacu, după scandalul legat de vaccinarea Simonei Halep cu Pfizer: „Nimic nu mă scoate mai tare din minți decât curvăsăria politică proastă”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu a răbufnit după ce a citit explicațiile medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, la întrebările legate de vaccinarea Simonei Halep cu vaccinul Pfizer.

20 mart. 2021, 21:34
Victor Ciutacu, după scandalul legat de vaccinarea Simonei Halep cu Pfizer: „Nimic nu mă scoate mai tare din minți decât curvăsăria politică proastă”

Victor Ciutacu îl critică pe medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din România, după explicaţia acestuia cu privire vaccinarea Simonei Halep.

„Nimic nu mă scoate mai tare din minți decât curvăsăria politică proastă, lipsa de portocale și de răspundere. În loc să recunoască asumat că, pe fondul valului de scepticism din societate, autoritatea statului a creat o portiță pentru a beneficia de mediatizarea vaccinării unor personalități cu încredere și simpatie mare din partea populației, vine păpușelul, ne scuipă-n ochi și ne sfătuiește să deschidem umbrelele.

Zi, băi, râsule, «Da, i-am oferit Simonei Halep posibilitatea (legală) de a intra prin față, de a alege când și cu ce se vaccinează ca să vă convingem pe voi că nu vă cresc aripi și antene». Nu, tată, el o bagă pe aia grea: «Nu a fost o excepție. Am făcut o schemă necesară pentru o campioană a României». D-aia nu vă halește populația, papagalilor…

Strict pe fondul subiectului, dacă mă întrebați pe mine, ideea de a o vaccina demonstrativ pe Simona Halep e, la bază, bună. Doar că trebuia făcută, asumat, de la începutul campaniei, iar lângă ea să fie, în linie, un lot de personalități marcante ale României. Fix ca să dea un sentiment de încredere populației. Își luau câteva înjurături că bagă vipurile-n față, dar urneau căruța. Sigur, pentru asta mai era nevoie de logistică decentă, de vaccinuri suficiente, de creier și de curaj”, a scris Victor Ciutacu, pe Facebook.

În condiţiile în care foarte mulţi tineri au fost vaccinaţi anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, în cazul jucătoarei de tenis Simona Halep s-a ales varianta Pfizer / BioNTech.

Citeşte şi: Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre consecinţe

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a explicat că vaccinul AstraZeneca se adresa atunci doar unei anumite categorii de persoane, adică cu vârsta între 18 şi 55 de ani, cu suplimentarea Pfizer pentru persoanele care erau trecute de 55 de ani, dar că nu a fost o impunere. Au fost şi alte persoane vaccinate cu Pfizer în categoria de vârstă 18 – 55 ani.

„Nu a fost o impunere. Astra Zeneca avea limită de vârstă. L-am utilizat unde a fost posibil, cu suplimentarea Pfizer pentru persoanele care erau trecute de 55 de ani. Dar nu a fost o impunere”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

În ce o privește imunizarea tenismenei Simona Halep, medicul Valeriu Gheorghiţă a completat că s-a ales vaccinul Pfizer deoarece aceasta ar fi solicitat un ser care să-i asigure cel mai scurt termen între prima doză și rapel pentru a putea pleca din ţară în cel mai scurt timp, având în vedere competițiile sportive la care urma să participe.

„Ne-a comunicat că are concursuri și că avea nevoie de cea mai scurtă perioadă între prima doză de vaccin și rapel, iar cu Pfizer sunt doar două săptămâni”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme

Simona Halep a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19, cu două zile mai devreme decât termenul la care era programată. Vineri, sportiva a plecat la Miami, primul turneu la care participă după Australian Open, şi a vrut să evite riscul de a prezenta reacții adverse în avion.