Victor Ciutacu: „Eram un miracol. Aveam contracte şi cu Voiculescu şi cu Vîntu în acelaşi timp”

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, a făcut dezvăluiri inedite despre cariera sa în presă. În cadrul unui interviu inedit, a vorbit despre primul loc de muncă pe care l-a obţinut la un ziar după ce a plecat de la o restanţă de la facultate, precum şi despre momentul la care a avut în acelaşi timp contracte cu doi moguli media rivali, Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu.

22 ian. 2021, 07:00
Victor Ciutacu: „Eram un miracol. Aveam contracte şi cu Voiculescu şi cu Vîntu în acelaşi timp”

Victor Ciutacu a fost invitatul lui Adrian Barbu la emisiunea Tv Break, joi seara, când a în care a vorbit despre cei „25 de ani de activitate revoluţionară” în presă. Realizatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV a povestit cu lux de amănunte cum a debutat în presă, la departamentul de sport al unui ziar.

„M-am angajat prin concurs la privat. Am dat concurs de angajare. A fost anunţ la ziar şi m-am dus şi m-am angajat în urma unui concurs la defunctul cotidianul „Meridian”, primul din România tipărit off-set, la sport.

Am fost să fac cronica unui meci, dacă îmi aduc bine aminte, Faur cu Gloria Buzău, în divizia B. Am făcut o cronică de meci. Am scris un text, gen comentariu. Şi am scris şi un alt text – extra fotbal – pentru că fotbalul era la putere, să vadă dacă am habar şi de altceva în afară de dat cu piciorul în minge”, a mărturisit Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu a plecat mai devreme din examen ca să dea concursul de angajare în presă. „Am plecat de la Politehnică până în capul Pantelimonului, la stadion la Faur”

Victor Ciutacu a rememorat discuţia pe care a avut-o cu prodecanul Facultăţii de Mecanică, la care era student, pentru a-l convinge să plece mai devreme din examenul de restanţă.

„Am plecat dintr-o restanţă de la facultate să dau concursul. Aveam restanţă pe toamnă cu prodecanul Facultăţii de Mecanică, la care eram. La un moment dat, la jumătate examenului. Trebuia să mă duc la meciul ăla, la Faur, şi după jumătate din timpul alocat rezolvării subiectelor, m-am ridicat şi i-am dat hârtia.

Nu e cam repede? Îmi zice. Cred că e suficient.

– Unde te grăbeşti aşa de tare? Am un concurs să mă angajez. Unde? În presă. Mi-a spus: domnule, e de 7. (…)

M-am suit într-un taxi, ceea ce era scump pentru mine la acea vreme, şi am plecat de la Politehnică până în capul Pantelimonului, la stadion la Faur”, a spus Ciutacu.

„Eram un miracol. Eram angajat la Jurnalul Naţional şi aveam şi contract cu Realitatea „

Mai apoi, a lucrat pe rând la Curierul Naţional şi Adevărul.

„După aceea, m-am făcut consilier de ministru trei ani. După aceea am plecat la Minister şi am venit la Jurnalul pe jumătate din banii pe care-i ridicam pe postul de consilier de ministru şi eram încă în vremurile în care nu se plătea grozav la stat.

Din Jurnalul a apărut prima colaborare cu Realitatea. Era primul post de ştiri la vremea respectivă. Am avut primul contract de analist cu Realitatea.

Eram un miracol. Aveam contracte şi cu Voiculescu şi cu Vîntu în acelaşi timp. Eram angajat la Jurnalul Naţional. Atunci eram senior editor. Aveam aceleaşi atribuţii ca redactorii şefi adjuncţi, acelaşi salariu, doar că mă chema altfel. Era în 2004, aveam 34 de ani. Ziceai că am 34 de de ani de presă. Şi aveam şi contract cu Realitatea”, a spus Victor Ciutacu.

„Sunt unul dintre veteranii emisiunii principalului meu concurent”

„Urma să fac şi o emisiune la Realitatea. A fost şi la un pas de a deveni director editorial a ceea ce avea să se cheme Money Channel. Proiectul ăla a stat printat pe şapte pagini de hârtie vreo doi ani de zile. După aceea, a apărut Antena 3. A erupt Gâdea.

A venit momentul în care voiau să facă Antena 2, aveau deja licenţa. Gâdea a început să mă invite pe la el, la Sinteză. Sunt unul dintre veteranii emisiunii principalului meu concurent. Am prins vremurile ălea în care era Gâdea, Cristoiu şi încă un invitat, care de obicei era Octavian Paler, Valentin Stan, Bogdan Teodorescu şi eu am început să fiu invitat pe post de al treilea invitat cum erau titanii”, a povestit realizatorul emisiunii „Punctul Culminant”.

Victor Ciutacu, despre mutarea la România TV. „A venit oferta de nerefuzat şi am plecat să fac o nebunie”

Victor Ciutacu a spus că a devenit cunoscut ca realizator al emisiunii „Vorbe Grele” de la postul Antena 2, însă a recunoscut că România TV i-a făcut o „ofertă de nerefuzat”.

„După aceea „Vorbe grele” s-a mutat pe Antena 3. După încă doi ani şi jumătate, a venit oferta de nerefuzat şi am plecat să fac o nebunie sau, după caz, m-am vândut, m-au cumpărat, m-au tras pe dreapta. M-au scos din joc. După cifrele de astăzi, pare că nu a fost chiar aşa. Pare că nu a fost o mişcare proastă”, a conchis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu a răbufnit, după ce poliţiştii au anunţat că nu-i mai verifică pe cei din izolare: 11 luni au făcut ABUZ în serviciu