Victor Ciutacu intervine în scandalul transferului victimelor arse în străinătate. ”Ceea ce a spus Ponta cu spitalele de arși de afară e 100% real”

Victor Ciutacu intervine în scandalul transferul victimelor arse în Europa, după ce Victor Ponta a declarat duminică seară în exclusivitate, la România TV, că spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții a căror stare de sănătate este una bună, iar cei în stare gravă sunt lăsați să moară în România.

28 aug. 2023, 20:16
Victor Ciutacu intervine în scandalul transferului victimelor arse în străinătate. ”Ceea ce a spus Ponta cu spitalele de arși de afară e 100% real”
Victor Ciutacu intervine în scandalul transferului victimelor arse în străinătate

Victor Ciutacu intervine în scandalul transferului victimelor arse în străinătate. Jurnalistul România TV a subliniat că noul consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu are dreptate și că spitalele de arși din afara țării nu primesc decât pacienții pe care sunt convinse că îi pot salva.

Citește și Momente teribile pentru Maria Cârneci. A cântat la Crevedia cu puțin timp înainte de explozie: „Am fost aproape de bubuială. Ce înseamnă o zi, Doamne”

Victor Ciutacu intervine în scandalul transferului victimelor arse în străinătate

Victor Ciutacu a afirmat că aceste spitale din străinătate nu ajută România din generozitate, ci doar pe bani foarte mulți.

”Ceea ce a spus Ponta, cu spitalele de arși de afară care nu primesc decât pacienți pe care sunt sigure că-i pot salva și doar pe bani foarte mulți, nu din generozitate, e 100% real. Și poate fi confirmat de orice director de spital care a trimis afara răniți de la Colectiv. Sau de Arafat. Sau de orice fost ministru al Sănătății de atunci încoace. Doar că-s prea lași s-o facă. Singura excepție e Magicianul. El e doar ticălos. Si parte a afacerii, era sa uit…”, a scris Victor Ciutacu.

 

Declarația jurnalistului a venit la scurt timp, după ce Victor Ponta a afirmat că incidentul de la Crevedia a demonstrat încă o dată că nu învățăm nimic din greșeli.

”Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli. Sunt două categorii: Cei care învață și proștii. Noi suntem ăia proști, de ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proști? Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat după Colectiv 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

De asemenea, noul consilier onorific al premierului a subliniat că atunci când se decide transferul unor pacienți arși în Europa, spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții a căror stare de sănătate este una bună, cei în stare gravă sunt lăsați în România.

” Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”, a mai spus fostul premier.

Citește și Bilanțul victimilor exploziei de la Crevedia – Până la acest moment, 12 pacienți au fost transferați în străinătate