VIDEO. Victor Ciutacu, ironic după Untold: „Ne îndreptăm către o revoluție a lui Gheboasă!”, susținută de către Gabriel Liiceanu

Victor Ciutacu îi bagă în aceeași oală pe Gabriel Liiceanu și pe Gheboasă. Gazetarul nu a uitat de modul în care scriitorul valida obscenitățile, în urmă cu câțiva ani, pentru a sprijini diverse cauze politice.

07 aug. 2023, 14:14
VIDEO. Victor Ciutacu, ironic după Untold: „Ne îndreptăm către o revoluție a lui Gheboasă!”, susținută de către Gabriel Liiceanu

Victor Ciutacu a profitat de scandalul de la Untold, cu Gheboasă în prim-plan, pentru a-l lua în râs pe Gabriel Liiceanu. În opinia jurnalistului, filosoful român nu trebuie să uite că la un moment dat, pe fondul mișcărilor #REZIST, Liiceanu a susținut obscenitățile.

„’O revoluție cu un mesaj de o simplitate desăvârșită, pe înțelesul tuturor, născută într-un hohot de râs și de exasperare. O revoluție fără dube, trupe de intervenție și gaze lacrimogene, în care n-ai avea în cine să tragi.

O revoluție bazată pe un mesaj-cod, pe o siglă care mătură totul în calea ei, o revoluție în care nimeni nu ridică pumnul în aer, nu amenință, nu urlă cu ochii scoși din cap. (…) Așadar, nu vă scandalizați, dragii mei intelectuali, colegi și prieteni care suferiți de răul vulgarității. Cușca vulgarității lor, în care ne-au băgat de ani de zile, nu vă doare mai tare?’

Dacă recitim cu creionu-n mână scrisele plin de miez ale omului de afaceri Gabriel Liiceanu într-un recent moment politic astral, ne pregătim de o schimbare de regim politic condusă de Gheboasă. Asta-l diferențiază pe reputatul fiolosof de noi, plebea, care am rămas tributari versurilor inofensive fredonate lasciv de Minune, Vijelie și Salam”, a comentat Victor Ciutacu.

Cum valida Gabriel Liiceanu înjurăturile

În urmă cu câțiva ani, Gabriel Liiceanu jubila pe fondul „revoluției” #REZIST, care a propulsat USR-ul în Parlamentul European și la Guvern.

„Și-atunci am început să visez la cea mai năstrușnică revoluție din lume. Când are loc o revoluție? Când regulile politicului au fost abandonate. Când clasa politică trișează.

Când partidul aflat la putere înlocuiește limbajul politicii cu scuipatul pe un popor întreg. Când vulgaritatea pune stăpânire pe parlament și când doamnelor din opoziție li se vorbește ca într-un Bronx românesc.

Când democrația și instituțiile ei devin o butaforie, și separația puterilor în stat încetează să mai existe. Când un partid poate pune o țară pe butuci. Adică atunci când lucrurile stau ca la noi.

Și-atunci, acestea fiind datele realităților politice, ce-ar putea fi mai în ton cu ele decât revoluția născută în jurul unei înjurături? Mesajul ei s-ar transmite printr-o complicitate născută spontan, care ar cuprinde, ca o trezire din somn, toată România”, susținea Liiceanu.

@victorciutacu #untold #gheboasa #rezist #scandal #cluj #emilboc #trap #muzica #recital #spectacol #foryou #fyp #fypシ #misiuneatiktok #5pasidebine #viral #hit #billboard ♬ original sound – victorciutacu