Victor Ciutacu: Marcel Ciolacu, deși nu-i place, și-a asumat ingrata postură de pompier al nemulțumirilor sociale

Victor Ciutacu remarcă faptul că ceea ce se întâmplă acum în România se află în fişa postului oricărui premier, iar jocul politic impune şi astfel de probleme.

24 ian. 2024, 10:51
Victor Ciutacu: Marcel Ciolacu, deși nu-i place, și-a asumat ingrata postură de pompier al nemulțumirilor sociale

Victor Ciutacu susţine că mişcările sociale sunt inevitabile într-un an electoral, iar Marcel Ciolacu nu are cum să evite astfel de probleme. „După cum a început 2024 și adăugând caracterul său superlectoral, anul acesta va fi al protestelor. Iar Marcel Ciolacu, deși nu-i place, și-a asumat ingrata postură de pompier al nemulțumirilor sociale. Sigur, la pachet cu avantajele care derivă din exercitarea funcției de premier, ceea ce-i place. Are prea multă experiență politică pentru a pretinde că a fost naiv și nu își închipuia că, odată instalat la Palatul Victoria, o să i se umple străzile de nemulțumiți și de agitatori. Însuși consilierul lui onorific Victor Ponta, trecut și el prin aceleași poziții, spunea, într-un interviu pe care mi l-a acordat cu puțin înainte de rocada guvernamentală, că, imediat ce Marcel Ciolacu se va instala la Palatul Victoria, butonul nevăzut va activa toți trecuții în adormire ai protestelor trecute. Ceea ce se și întâmplă și va continua tot anul, din varii motive”, a spus Victor Ciutacu la România TV.

Victor Ciutacu: „Mai ușor cu mirările și dezamăgirile ipocrite. E-n firea lucrurilor ceea ce se întâmplă. Jocul politic nu e pentru virgine…”

„Pe de o parte, nemulțumirile socio-economice sunt perfect justificate. Politicile guvernamentale, trecute și actuale, ar scoate din case și o stâncă. Nu poți să finanțezi la nesfârșit regimul Zelensky și pe afaceriștii americani care scot miliarde din cerealele ucrainene, plus să cumperi armament cu ghiotura, pe spatele alor tăi. Pe care, în timp ce cheltui care barosanul la extern, îi persecuți în numele unor nobile comandamente care nu țin de foame și-i cocoșezi cu noi taxe, impozite și restricții. Pe de altă parte, organizație sindicală sau doritor de afirmare politică fiind, dacă nici acum, într-un an cu cinci rânduri de alegeri, nu scoți ceva de la guvern și nu te sui cu picioarele pe el, când s-o mai faci? Nu în ultimul rând, în contextul internațional pe care nu mai e nevoie să-l descriu, e normal că sunt unii prin vecini care trag bățul prin gard și încearcă să destabilizeze. Altfel îți faci jocurile și îți susții interesele într-o țară agitată, răvășită de proteste, în care se înjură și se bat toți între ei. De ce n-ai profita?
Așa că mai ușor cu mirările și dezamăgirile ipocrite. E-n firea lucrurilor ceea ce se întâmplă. Jocul politic nu e pentru virgine…”, a mai spus Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, analiza amplă a scandalului „Mită pentru MAIA SANDU”: „Se merge pe burtă, să nu cumva să alterăm interesul național strategic”
Victor Ciutacu despre deep fake: „Ţie, politicianule, îți tremură chiloții în fața mogulilor tehnologiei și nu ai curaj să reglementezi domeniul” 

Victor Ciutacu a vorbit şi despre AI. „Progresele tehnologiei sunt bune și folositoare fix până se întorc împotriva ta. Iar asta o simt pe pielea lor, în primul rând, politicienii. Care au aplaudat ca focile noile cuceriri ale științei și tehnicii, că altfel erau considerați retrograzi, până au început să devină victime. Ultimul, în ordinea numerelor de pe tricouri, a pățit-o ministrul Energiei. Sebastian Burduja s-a trezit că ar fi promotor în rețelele sociale al unei escrocherii majore. Cu ajutorul inteligenței artificiale, folosind un soft de preluare a vocii, ministrul Burduja a devenit actor într-un soi de Caritas al epocii pe care o trăim. Dacă te-ai lua după sfaturile escroace ale vocii suprapuse peste imaginea tânărului demnitar liberal, investind banii în acțiuni ale unei companii care produce și vinde curent electric, într-un an ți-ai lua casă și mașină. Evident, cheltuitul banilor s-ar face printr-un vehicul fictiv, chipurile investițional, căruia i se face reclamă în golănia aia de clip.

Ce poate să facă omul politic în cazul ăsta? În primul rând, să sesizeze eternele, veșnicele, indolentele și ineficiente organe ale statului al cărui demnitar este și el. Cu ce rezultat? Un dat din umeri și o reacție ca a olteanului când a văzut prima oară girafa la zoo. Așa ceva nu se poate! În legendă, suntem zei pe it. Avem și directorat de securitate cibernetică, ba o asigurăm și pe a vecinilor ucraineni. Dacă o facem tot la fel de bine ca la noi acasă, mai bine lipsă. În al doilea rând, Burduja, Ciolacu și toți ceilalți politicieni pe spatele și pe imaginea cărora se prostește și se tâlhărește aparent legal lumea ar face bine să se roage să nu ajungă ei subiecte de deep fake prin inteligență artificială în cursa electorală. Pentru că de rezolvat deranjul ăsta până când încep campaniile mă îndoiesc că sunt în stare. În definitiv, poate fi și mai rău. Să afle familia, neamurile, cunoscuții și dușmanii de pe Facebook că ai murit, cum a fost cazul lui Robert Turcescu. Ba să și plătească cineva reclamă pentru asta. Fiindcă ție, politicianule, îți tremură chiloții în fața mogulilor tehnologiei și nu ai curaj să reglementezi domeniul, roagă-te la Dumnezeu, la Allah, la Marele Manitu sau la spiritul veșnic viu al lui Michael Jackson să te ferească valul de porceală în campania electorală. Dar, de regulă, de ce ți-e frică d-aia nu scapi…”, a spus Victor Ciutacu, într-o analiză la România TV.

Citeşte şi

Victor Ciutacu: „Se coace un scenariu politic pe care-l putem numi generic un candidat comun pentru o Românie Mare”