Victor Ciutacu: „Trei lucruri sunt inevitabile pe lumea asta, nașterea, moartea și prezența lui Arafat la vârful sistemului de urgență”

Victor Ciutacu remarcă faptul că Raed Arafat a repus pe tapet intenţia legislativă de a acapara, cu tot cu finanţare, întreg sistemul medical de urgenţă.

20 dec. 2023, 10:28
Victor Ciutacu: „Trei lucruri sunt inevitabile pe lumea asta, nașterea, moartea și prezența lui Arafat la vârful sistemului de urgență”

„Trei lucruri sunt inevitabile pe lumea asta, nașterea, moartea și prezența lui Arafat la vârful sistemului de urgență din România. Dacă primele două nu pot fi sărite, măcar auto-împărățirea fondatorului SMURD peste medicina românească poate fi blocată. Și ar fi cazul ca, odată și pentru totdeauna, să se și întâmple. Dincolo de grandioasele eșecuri profesionale ale doctorului Arafat, transformat demult într-un milițian cu apucături tiranice și probleme de autocontrol, nenorocirea e că nu se oprește. Și că, din motive pe care le putem doar intui, nimeni nu are atâta sânge-n vene să-i pună frână. Iar omul, dacă tot vede că-i merge, dă înainte ca tractoru-n vie”, spune Victor Ciutacu, într-o intervenţie la România TV.

Victor Ciutacu, după ce Marcel Ciolacu a organizat consultări cu ONG-urile pe tema regimului sponsorizărilor: „Pe lângă reputatul om de film Poponeț și făuritoarele de spitale USR, premierul ar fi trebuit să-l invite și pe Magician cu rucsăcelul lui plin cu citostatice de contrabandă”

„Zilele astea, fiindcă tot e lumea prinsă cu bugetul și cu sărbătorile de iarnă, s-a gândit că ar fi cazul să mai încerce o dată să-și treacă prin guvern lovitura de grație pe care o tot plănuiește la adresa sistemului sanitar. Mai exact, iar a scos pe tapet, pe site-ul Ministerului de Interne, al cărui secretar de stat este, chipurile în vederea consultării publice, infamul proiect de lege de preluare pe persoană fizică a tuturor serviciilor medicale de urgență. Cu tot cu finanțarea aferentă de la bugetul statului, că dor n-o veni el cu bani de-acasă”, constată Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, după ce CTP l-a făcut pe Iohannis „belfer, profitor, lăfăit în lux”: Există o întreagă faună de vestitori periodici ai Apocalipsei!
„E a doua oară când încearcă golănia asta și iar o face fără se ceară avizul Ministerului Sănătății. Ba, mai mult, a sărit de la avizare și Ministerul Educației, din portofoliul căruia vrea să umfle și învățământul de specialitate. Cu ocazia asta a reușit să-și pună-n cap definitiv și toată elita medicală din România, în caz că mai rămăsese vreunul care să nu-l deteste. Dar insistă. Miza e uriașă. Iar Arafat are un proiect. Al lui, nu al statului. Care stat, prin cele mai înalte autorități ale sale, nu doar că-l tolerează, ci îl și încurajează. Dacă tot e atât de importantă perenitatea sinistrului, nu înțeleg de ce nu-l luăm investitor strategic. Îi dăm țara pe un euro, în rate pe cinci ani, ca la privatizarea de masă. Investițiile le face el oricum, că are experiență. Și, după aia, îl roagă frumos Ciolacu să-i dea voie și lui să guverneze…”, conchide Victor Ciutacu.

603_1701959876_Proiect HG