Victor Ciutacu, precizări suplimentare legate de „caracatița morții” din azilele groazei: „Nu e greu să pui cap la cap informații publice găsibile pe toate drumurile în scandalul momentului”

După ce a făcut dezvăluiri halucinante despre rețeaua care se află în spatele azilelor de bătrâni din Ilfov, Victor Ciutacu vine cu precizări suplimentare.

21 iul. 2023, 14:15
Victor Ciutacu, precizări suplimentare legate de „caracatița morții” din azilele groazei: „Nu e greu să pui cap la cap informații publice găsibile pe toate drumurile în scandalul momentului”

Victor Ciutacu spune că nu a făcut altceva decât să pună cap la cap informații publice. Jurnalistul România TV adaugă că dezvăluirea sa a fost filmată „înainte să între Pandele în direct prin telefon și să vorbească gura fără el”.

O sumedenie de proști și leneși închipuiți se miră cu mâna la gură, ca babele pe șanț, de rigoarea unei scheme simple. Făcută cu pixul într-o ședință de sumar și transpusă grafic, banal, în montaj. Fiindcă, pentru ei, e complicat să gândească, să pună cap la cap informații publice găsibile pe toate drumurile în scandalul momentului. Dacă stau să caut și să public schemele alea complicate, cu acționariate și fluxuri financiare, ale caracatiței Beraru, din vremurile imemoriale când investigațiile de presă nu erau servite, ci muncite, le-o ia corpul razna, că minte-n cap n-au. E grea meseria asta, ca și carnea de porc, dar, dacă o faci cu plăcere și din vocație, e mișto.

P.S. Pentru (ne)liniștea puținteilor la minte care se plictisesc în așteptarea ordinului de zi și-și construiesc singuri scenarii, pastila a fost trasă(înregistrată) înainte să între Pandele în direct prin telefon și să vorbească gura fără el. Dar de ce dracu’ să lăsăm un adevăr inconfortabil să strice o bunătate de „știre” spectaculoasă?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Jurnalistul România TV a dezvăluit recent metoda cinică prin care bătrânii nimănui erau deposedați de proprietăți. Aceștia erau luați în îngrijire, după care se făceau rapoarte care arătau că starea lor de sănătate se degradează. Pe baza acestor rapoarte, bătrânii ajungeau la azil, iar de aici până la a fi deposedați de case de cei implicați în rețea nu mai era decât un pas.

Citeste si Victor Ciutacu, mesaj pentru Gabriela Firea: „Uman, îmi pare nespus de rău pentru ea, dar, profesional şi politic, e altă mâncare de peşte”. Noi detalii despre „caracatiţa” din Ilfov

Se pornește de la identificarea, prin DGASPC-uri, a vulnerabililor, care eventual să nu aibă aparținători, dar să dețină proprietăți. Se iau nefericiții în îngrijire la domiciliu și se și mănâncă o pâine de la stat pentru asta. Ulterior, tot dinspre DGASPC-uri, vine referatul că starea de sănătate a îngrijitului la domiciliu s-a degradat și se propune internarea acestuia într-un centru de îngrijire specializat. Ceea ce se și întâmplă, cu finanțare de la stat crescută, că-s oameni cu handicap. Acolo vin băieții deștepți și, prin intermediul Autorității Tutelare și a notarilor complici, deposedează oamenii de case și terenuri, eventual și de pensii.

Valorifică totul în beneficiu propriu, după care, când bătrânii nu mai pot fi mulși, pleacă pe drumul fără întoarcere către fericitele plaiuri ale vânătorii. Și nici nu mai pot depune mărturie împotriva exploatatorilor, e o crimă aproape perfectă. De îngropăciune, de ștergerea urmelor și de încasarea ajutorului specific de înmormântare de la primării se ocupă alți membri ai rețelei, ultimii pe lanțul trofic în ordinea de precădere. Care au și locuri de veci rezervate în cimitirele urbei, și firmă de pompe funebre asociată. Ce se întâmplă cu locurile rămase libere în urma deceselor celor care nu mai reprezintă mize financiare? Nu rămân în nici un caz libere, intră alții, morișcă, la cazare, chin și deposedare de proprietăți. Evident, tot cu finanțare de la stat. Care stat, nu-i așa, are grijă de seniorii lui”, spune Victor Ciutacu.

Citeste si Victor Ciutacu: „Guvernul scumpeşte hrana animalelor de companie, porcuşorii de Guineea-s vinovați de gaura bugetară”