Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis: ”Cel mai înalt sclavete al habsburgilor a ieșit țanțoș să anunțe colonia că dă el interzis la boicot”

Victor Ciutacu a sărit la gâtul lui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a anunțat stoparea boicotului la adresa Austriei. Atitudinea umilă a președintelui față de Austria, care săptămâna trecută a votat împotriva aderării României în Schengen, l-a enervat la culme pe jurnalist.

14 dec. 2022, 15:42
Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis: ”Cel mai înalt sclavete al habsburgilor a ieșit țanțoș să anunțe colonia că dă el interzis la boicot”
Victor Ciutacu și Klaus Iohannis

Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis. Jurnalistul tună și fulgeră după declarațiile umile pe care șeful statului le-a făcut, miercuri, la Bruxelles, înainte de Summitul Uniunea Europeană – Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Citește și Victor Ciutacu nu se aliniază celor care boicotează Austria: „Aia e, nu merg cu turma, dar nici nu neg utilitatea boicotului colectiv”

Victor Ciutacu, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis

Victor Ciutacu a șters pe jos cu Klaus Iohannis, după ce acesta din urmă a adeclarat că autoritățile de la București nu vor apela la boicot împotriva Austriei.

Valul de reacții explozive generate de anunțul făcut de Klaus Iohannis privind stoparea boicotului la adresa Austriei continuă. Jurnalistul Victor Ciutacu a postat pe Facebook un text extrem de dur la adresa șefului statului.

„Dupa ce s-a ascuns patru zile ca rahatu-n tufa cand ne-au dat austriecii flit cu Schengen, cel mai inalt sclavete al hababurgilor a iesit tantos sa anunte colonia ca da el interzis la boicot. Si ca nimeni dintre ai lui nu e vinovat pentru colosalul esec de politica externa. Abia acum devine intersata stimularea si sustinerea boicotului. Inseamna ca-i doare rau daca si-au scos angajatul la scandal. Apropo, a dat inapoi la stat banii necuveniti incasati din chirii de la banca auatriaca pentru casa furata?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Klaus Iohannis, apel la diplomaţie de la Bruxelles

​​Klaus Iohannis a declarat că vrea să redeschidă discuția despre votul Austriei care a blocat aderarea României la Schengen în Consiliul Europei. Preşedintele României a precizat că autorităţile de la Bucureşti nu vor apela la niciun boicot împotriva Austriei.

„Momentul trebuie tratatat cu diplomatie. Orice altceva este exclus. Am auzit nenumărate opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și a autorităților publice din România”, a declarat Klaus Iohannis.

„Integrarea în Schengen rămâne obiectiv strategic național și rămâne obiectiv principal pentru mine ca președinte al României pentru perioada următoare. Să vedem care sunt problemele și care sunt piedicile care ar trebui înlăturate ca să vedem cum procedăm în continuare. În realitate, avem două probleme, cele două probleme sunt o dată atitudinea Austriei care este rezervată. Acum a votat nu, dar recent cancelarul austriac a spus că acest vot înseamnă o amânare, nu înseamnă un nu definitiv. E o nuanțare a poziției. Avem însă și a doua problemă: votul Olandei a fost mixt, da pentru România, pentru Bulgaria a fost jumătate nu. Nu a fost un nu definitiv, e dorința unei amânări până când se rezolvă anumite probleme în Bulgaria”, a mai spus preşedintele României.

Citește și Klaus Iohannis anunț de ultimă oră privind aderarea României la Schengen: ”Avem două probleme: atitudinea Austriei și votul Olandei. Fie Olanda își schimbă opțiunea, fie va fi vot separat”