Victor Ciutacu: „Simona Halep NU a fost achitată, ci i-a fost redusă suspendarea. Pentru DOPAJ, nu pentru orice altă încălcare a vreunui regulament”

Victor Ciutacu punctează că Simona Halep nu a fost achitată, ci doar i-a fost redusă suspendarea. "Fapta rămâne, doar că instanța de apel a considerat-o mai puțin gravă decât a făcut-o cea de fond", a scris jurnalistul.

06 mart. 2024, 13:56
Victor Ciutacu: „Simona Halep NU a fost achitată, ci i-a fost redusă suspendarea. Pentru DOPAJ, nu pentru orice altă încălcare a vreunui regulament”

Victor Ciutacu spune că Simona Halep nu a fost achitată, ci doar i-a fost redusă suspendarea.

Citește și Simona Halep revine pe terenul de tenis după ce a câștigat la TAS, dar nu-i iartă pe cei care au greșit. Se așteaptă despăgubiri uriașe pentru sportivă

„În valul ăsta de entuziasm național, dominat de un pupincurism vomitiv și de solidarizare în masă cu trișorul, suntem vreo 3-4 care am îndrăznit să scriem adevărul. Simona Halep NU a fost achitată, ci i-a fost redusă suspendarea. Pentru DOPAJ, nu pentru orice altă încălcare a vreunui regulament. Deci, FAPTA rămâne, doar că instanța de apel a considerat-o mai puțin gravă decât a făcut-o cea de fond.

Știu, Mouratoglou e de vină, visul lui era să-și autodistrugă academia de produs campioni și bani pe bandă rulantă, marea noastră campioană era tânără, naivă și nu avea studii de specialitate. Și, nu în ultimul rând, uitați-vă la Serena cum arată, pe ea de ce au iertat-o?

Am citit amuzat și mirările unor oameni care se presupune că au făcut măcar liceul și care nu pot pricepe de ce sentința TAS diferă de cea a ITIA. Fiindcă așa funcționează dreptul, inclusiv în sport. Ca să priceapă toți proștii, dacă iei 4 ani cu executare la fond, nu te duci să te predai din prima, ci faci apel/recurs. Unde, dacă ai parte de un complet bun, iei 9 luni, tot cu executare”, a scris Victor Ciutacu.

Citește și Toni Iuruc, după verdictul în cazul Halep: „Nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Doamne ajută și atâta tot”

Simona Halep şi-a găsit dreptatea la TAS. Judecătorii au decis că sportiva noastră trebuie să ispăşească o suspendare de doar 9 luni, nu de 4 ani cum se dictase iniţial.

La Lausanne au fost audiați și Patrick Mouratoglou și echipa sa – formată din fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia. Aceștia și-ar fi asumat răspunderea pentru înlocuirea suplimentelor administrate Simonei Halep cu cele pe bază de colagen.

Inițial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru două încălcări ale reglementărilor privind dopajul. Marți, 5 martie, TAS a decis reducerea pedepsei de la 4 ani la 9 luni.