Victor Costache şi-a cerut scuze pentru declaraţia referitoare la autism: „Mulţi dintre copii au fost abandonaţi”

Victor Costache și-a început discursul cerându-şi scuze pentru declarația potrivit căreia ”datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”, subliniind că medicii de la Socola i-au spus că mulți dintre copiii care au ”sindroame de tip autism” au fost abandonați de părinți și au plecat în străinătate.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 19:46
Victor Costache şi-a cerut scuze pentru declaraţia referitoare la autism: „Mulţi dintre copii au fost abandonaţi”
Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate pe programele pe sănătate, (…) pregătim un pachet cu soluții pentru copiii cu autism. Va fi decontat un serviciu integrat care să cuprindă logoped psiholog. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit aceste familii greu încercate.

Am vizitat Spitalul Socola și acolo la o secție de Psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulți copii internați, care au sindroame de tip autism, mulți dintre copii au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate, medicii mi-au spus de incidența acestui fenomen”, a declarat Victor Costache la Digi24.

Victor Costache a afirmat, în timp ce vorbea despre numărul insuficient de centre pentru tratarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist, în special copii: „Din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, declaraţie controversată. „Din cauza plecării părinţilor în străinătate, tot mai mulţi copii suferă de autism”

Victor Costache, despre tânăra de 21 de ani, arsă și externată cu răni deschise

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că va contacta Spitalul de Arşi, să vadă dacă a fost externată precoce, dar totdată a ţinut să explice faptul că România este deficitară privind paturile de arşi şi trebuie dublate.

Pacienta a fost externată având arsuri grave. În momentul de faţă, trebuie să dublăm paturile de arşi. Suntem în colaborare cu centre din străinătate. Vom contacta Spitalul de Arşi, să vedem dacă a fost externată precoce. Este foarte mult de lucru în domeniul arsurilor. Suntem deficitari privind arsurile, dar şi transplanturile„, a declarat Victor Costache.