Victor Mocanu va putea candida pentru al treilea mandat la şefia CJ Buzău

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, va putea candida pentru cel de-al treilea mandat la şefia CJ după ce Curtea de Apel Ploieşti i-a admis, joi, recursul la decizia Tribunalului Buzău, care îi respinsese candidatura.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 16:26
Victor Mocanu va putea candida pentru al treilea mandat la şefia CJ Buzău

Potrivit grefierului delegat pentru relaţia cu presa, Georgiana Petre, Curtea de Apel Ploieşti a admis recursul lui Victor Mocanu, formulat după ce Tribunalul Buzău i-a respins candidatura ca independent pe motiv că a strâns semnăturile de susţinere în timp ce era încă membru PSD.

„Se admite recursul. Se anulează sentinţa recurată şi se respinge contestaţia ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de Mocanu Victor”, a declarat Georgiana Petre, care a precizat că decizia este irevocabilă.

Conform sursei citate, verdictul în acest caz a fost dat în jurul orei 15.00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a declarat, joi, la ora 13.00, că magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, care au judecat recursul formulat împotriva contestaţiei privind legalitatea candidaturii sale, au făcut dreptate, iar el va putea candida pentru un nou mandat.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a declarat, pe treptele Tribunalului Buzău, la ieşirea din sediul instituţiei, unde a depus la rândul său o contestaţie împotriva candidatului care are acelaşi nume cu el, că s-a făcut dreptate la Curtea de Apel Ploieşti, iar el va putea candida pentru un nou mandat.

„S-a făcut dreptate iar Curtea de Apel Ploieşti a lămurit lucrurile: voi putea candida pentru un nou mandat. Veţi avea detalii incredibile referitoare la acest caz, dar nu le detaliez acum. Deşi lucrătura acestor golani politici a fost pregătită cu lux de amănunte, nu am cedat nicio clipă. Medicii m-au sfătuit să renunţ pentru că încărcătura acesei lupte e greu de suportat. Le-am ignorat sfatul, am mers mai departe, iar zilele acestea am pus lucrurile cap la cap şi am tras concluzia că pentru adverserii mei sunt un om împotriva căruia le este imposibil să câştige prin luptă dreaptă”, a declarat Victor Mocanu.

El a adăugat că decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Ploieşti „a dat peste cap planurile rivalilor”.

„Au pus la cale planul diabolic, sforile au fost trase de ei şi se întind până în cele mai înalte segmente ale luării deciziei. Nu se asteptau să ies învingator, iar decizia i-a năucit şi i-a panicat. Nu au altă calitate decat golănia”, a mai spus Mocanu.

În 27 aprilie, Victor Mocanu şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat la Consiliul Judeţean Buzău.

Mocanu candidează ca independent după ce, în urmă cu o lună, s-a autosuspendat din PSD, pentru a putea intra în cursa electorală în condiţiile în care candidatul USL a fost desemnat liberalul Cristi Bîgiu. În lipsa sprijinului USL, Mocanu a decis să se autosuspende şi să candideze ca independent la Consiliul Judeţean Buzău, fiind sprijinit de PSD. Candidatura preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău pentru un nou mandat la şefia instituţiei a fost invalidată, marţi, de judecătorii Tribunalului Buzău, în urma contestaţiei depuse de o organizaţie nonguvernamentală, decizia fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti.