Victor Negrescu (PSD): Impozitarea pensiilor speciale, o abordare în linia modelelor europene

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a transmis, miercuri, pe Facebook, că impozitarea pensiilor speciale trebuie dublată de majorarea pensiilor, așa cum prevede legea, și de o discuție și privind pensiile militarilor.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 11:46
Victor Negrescu (PSD): Impozitarea pensiilor speciale, o abordare în linia modelelor europene

„Nu am fost niciodată de acord cu beneficii speciale pentru politicieni. Am spus acest lucru clar în repetate rânduri în trecut. Partidul Social Democrat a decis să își asume această responsabilitate și să voteze impozitarea pensiilor speciale – este o abordare în linia modelelor europene care merg pe redistribuirea echitabilă a bogăției.

În același timp trebuie un echilibru și privind creșterea nivelului de trai al seniorilor noștri. Mărirea pensiilor, prevăzută pentru această vară, va corecta din inegalități. Cu siguranță trebuie o discuție și privind pensiile militarilor care sunt reglementate printr-o altă lege”, a scris eurodeputatul pe Facebook.

Victor Negrescu a mai scris că banii rezultați din impozitarea pensiilor speciale ar trebui folosți pentru creșterea alocațiilor pentru copii.

„Sper ca sumele astfel colectate să servească la implementarea unor măsuri sociale absolut necesare precum creșterea alocațiilor”, a mai notat europarlamentarul.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat că Parlamentul va vota miercuri impozitarea pensiilor speciale cu 85 la sută.

„PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte şi: Pensiile speciale vor fi IMPOZITATE cu până la 85 la sută. Poliţiştii, militarii şi magistraţii vor primi bani mai puţini

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Inițiativa, adoptată anul trecut de Senat, nu figura inițial pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru dezbatere și vot final, fiind introdusă chiar la începutul ședinței.