Victor Negrescu sare la gâtul Comisiei Europene în apărarea românilor din diaspora

Publicat: Marţi, 11 Februarie 2020 13:56 // Actualizat: Marţi, 11 Februarie 2020 13:56 // Sursa: romaniatv.net

La prima intervenție în Parlamentul European, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să stopeze tratamentul discriminatoriu de care au parte românii din diaspora. În acest sens, Negrescu, care a obținut mandatul în urma Brexit, propune crearea unui nou statut al cetățeniei europene.

"În calitate de europarlamentar, reiterez nevoia creării unui statut nou pentru cetăţenia europeană, o garanţie juridică explicită a statutului de cetăţean al UE. Fără diferenţe, fără inegalităţi, o garanţie pentru un tratament egal. Cetăţenii UE susţin acest deziderat. De exemplu, în România sunt zeci de mii de persoane care au semnat petiţia iniţiată în acest sens împreună cu PES activists România. Dezbaterile privind viitorul UE trebuie să pună accent pe cetăţeni", a declarat europarlamentarul român în prima sa sesiune plenară de la Strasbourg.

Victor Negrescu a reamintit decidenților europeni despre nevoia de a se preocupa de cetățenii români și de ceilalți cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.

"Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă un moment care nu trebuie tratat cu lejeritate. Este vorba despre pierderea unui membru important al UE, dar și despre modul în care vom continua să cooperăm pe viitor în interesul tuturor părților implicate, inclusiv al celor aproape 3 milioane de europeni care trăiesc acolo. Deja aproape jumătate de milion de români s-au înscris pentru dreptul de ședere și se așteaptă ca noi, în Parlamentul European, să le apărăm drepturile, dar mai ales să identificăm noi soluții pentru a relansa proiectul european", a precizat europarlamentarul PSD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
diaspora PSD Victor Negrescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H