Victor Pițurcă a obținut executarea silită a lui Mircea Moise. Câți bani va primi antrenorul în urma procesului

Victor Pițurcă a primit câștig de cauză în procesul cu administratorul special FC U Craiova S.A. cu privire la datoriile de aproape 7 milioane de euro.

10 oct. 2022, 11:22
Victor Pițurcă a obținut executarea silită a lui Mircea Moise. Câți bani va primi antrenorul în urma procesului

Mircea Moise, administratorul special al FC U Craiova, a fost executat silit de 3.000 de lei. Suma reprezintă contravaloarea cheltuielilor de judecată în procesul de cu Adria Mititelu și echipa sa, la care Victor Pițurcă s-a înscris la masa credală cu aproape șapte milioane de euro.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de petentul B.E.J. GONŢ, PANAIT ŞI ASOCIAŢII, privind pe creditorul PIŢURCĂ VICTOR şi pe debitorul MOISE MIRCEA, în calitate de administrator special al FC U CRAIOVA S.A. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinţa civilă numărul 1033/SIND/13.10.2021, pronunţată de Tribunalul Braşov, în dosarul numărul 12049/63/2007/a49, rămasă definitivă prin nerecurare, pentru recuperarea creanţei în cuantum de 3.000 lei, la care se vor adăuga cheltuielile de executare, prin toate modalităţile prevăzute de lege. Fără cale de atac”-aceasta este decizia magistraților.

Citește și: Victor Piţurcă are din nou probleme cu justiţia. Fostul selecţioner urmează să fie audiat în dosarul achiziţiei de măşti pentru MApN

Dosarul în cauză a fost judecat la Brașov. „Obligă în solidar contestatorii Mircea Moise în calitatea de administrator special al FC U CRAIOVA SA, Asociaţia Comunitatea Suporterilor FC Universitatea Craiova, Mititelu Adrian Marin şi Mititelu Ileana să-i plătească creditorului contestat PIŢURCĂ VICTOR suma de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare”, decizie rămasă definitivă.

Tribunalul Dolj dispunea anul trecut, în dosarul de faliment al Fotbal Club U Craiova S.A. să fie despăgubită de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor cu aproximativ 13 milioane de euro, pentru un teren de 43 de hectare din Craiova.

„Obligă pârâta Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor să acorde măsuri compensatorii prin 64.238.400 puncte corespunzătoare suprafeței de teren de 43 ha teren intravilan situat în Municipiul Craiova, în favoarea reclamatei FOTBAL CLUB U. CRAIOVA S.A.”. Conform acestei hotărâri, cele 64.238.400 de puncte valorau 64.238.400 de lei, adică circa 13 milioane de euro. Din această sumă, lui Victor Pițurcă i-ar fi revenit șapte miliarde de euro, iar familiei Mititelu peste cinci milioane de euro.

Însă, în urmă cu o lună, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a reușit să schimbe decizia și să plătească 10 milioane de lei în loc de 64.

„Admite apelul. Schimbă, in parte, sentința atacată în sensul că: Acordă reclamantei măsuri compensatorii în cuantum de 10.011.370 puncte pentru terenul în suprafața de 43 ha situat în Municipiul Craiova. Păstrează restul dispozițiilor sentinței. Definitivă”.

Citește și: Edan a împlinit 15 ani și este leit Victor Pițurcă! Antrenorul nu a vrut, iniţial, să-l recunoască FOTO