Victor Piţurcă a povestit cum a făcut aproape trei luni de puşcărie pe vremea lui Ceauşescu. „Atunci doar golanii mai erau condamnaţi aşa”

Victor Piţurcă a fost invitatul lui Ovidiu Ioaniţoaia la ediţia cu numărul 100 a emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", difuzată în fiecare miercuri seara pe site-ul www.GSP.ro.

10 nov. 2021, 21:36
Victor Piţurcă a povestit cum a făcut aproape trei luni de puşcărie pe vremea lui Ceauşescu. „Atunci doar golanii mai erau condamnaţi aşa”

Victor Piţurcă a povestit în emisiune de unde i-a venit porecla Satana, care a devenit şi mai populară când s-a constatat că numărul său de la maşină este 666. „Au pus-o unii de la un ziar al scriitorilor. Nu știu cum îi zice. A apărut că jucam poker pe la Lido, de câte două-trei ori pe săptămână. Apăruse că eu doar câștigam, ceea ce nu era adevărat. Și că prietenii mei, Dragomir, Păunescu, Giovanni sau Gigi, mă numeau Satana. Nici asta nu era adevărat! Niciodată n-am avut o poreclă de genul ăsta„, a povestit fostul selecţioner în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.ro.

Piţurcă a detaliat şi un subiect sensibil de care a avut parte înainte de 1989, când a făcut câteva luni de închisoare. „Eram la Tg. Jiu, dar Scorniceștiul m-a luat cu japca de-acolo. Primisem vreo 80.000 de lei de la Tg. Jiu, bani foarte mulți, și după aia mi-au cerut banii. „Ce bani să vă dau eu? Să-i cereți la Scornicești!”. Atunci am plecat la Scornicești. După câteva luni am mers la Tg. Jiu, unde am jucat într-o seară jocuri de noroc. Seara ne-a prins Miliția. Ne-a turnat cineva. S-a aflat că eram eu acolo. Am mers la Miliție atunci și oamenii mi-au zis: „Ne dai banii sau te condamnăm?”. „Nu vă dau niciun ban, băi fraților! Condamnați-mă!”. Eu nu prea credeam lucrul ăsta, doar eram la Scornicești! Nu mă gândeam la așa ceva. Doar că oamenii ne-au condamnat într-o zi! Eram în vremea comunismului, iar comuniștii și Miliția făceau ce voiau. Intrau peste tine în casă și te arestau! Făceau orice.

Citeşte şi Victor Pițurcă, replică dură pentru Cornel Dinu. „Eu câștig în 20 de zile cât câștigă el în 5 ani!”

Până la urmă, ce făcusem? Am fost pur și simplu arestați că au zis unii că am jucat, dar ei n-au prins pe nimeni! N-a fost flagrant, doar s-a întâmplat. Eu mi-am dus crucea până la capăt. Am făcut două luni și ceva de detenție. Din șase luni! Până la urmă a intervenit Scorniceștiul și ne-au judecat din nou. Atunci doar golanii mai erau condamnați așa! Sau cei care voiau să intre la pușcărie ca să treacă de o iarnă care urma. Nicidecum eu sau alți trei care erau milionari pe vremea aia în Tg. Jiu„, a povestit Piţurcă.

Citeşte şi Victor Pițurcă, derapaj grav în pauza unei emisiuni TV. „Rotaru, o jigodie, un libidinos! Pigliacelli, un jeg mare! Mangia, mesaje către un bulangiu!” VIDEO