Victor Pițurcă, audiat la DIICOT în dosarul privind cumpărarea stadionului Electroputere. ”Nu am participat la nicio licitație”. Noi probleme pentru fostul selecționer al Naționalei de fotbal

Victor Pițurcă ajunge din nou în fața procurorilor. De această dată, la DIICOT. Fostul selecționer al României este audiat într-un dosar care vizează cumpărarea stadionului Electroputere, din Craiova.

27 feb. 2023, 11:19
Victor Pițurcă, audiat la DIICOT în dosarul privind cumpărarea stadionului Electroputere. ”Nu am participat la nicio licitație”. Noi probleme pentru fostul selecționer al Naționalei de fotbal

Problemele se țin lanț de Victor Pițurcă în ultima vreme. Fostul selecționer al României este audiat la DIICOT Craiova într-un dosar care vizează cumpărarea stadionului Electroputere.

”Am fost citat ca martor. Nu am participat la nicio licitație”, a spus Victor Pițurcă la sosirea la DNA.

În fața procurorilor vor ajunge și Claudia Pițurcă şi pe Mihai Naboiu (ginerele lui Pițurcă) pentru cumpărarea stadionului Electroputere din Craiova, scrie ProSport.

Stadionul Extensiv, construit de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998 cu o investiţie de 978.000 de dolari, a fost scos la licitaţie pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de proprietarii complexului din Craiova.

Stadionul aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment. Arena a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de numai 60 euro/mp, iar statul şi creditorii firmei falite reclamă că au fost păcăliți.

Victor Pițurcă este vizat și într-un dosar deschis de DNA. Tehnicianul a fost audiat de procurorii anticorupție în dosarul măștilor neconforme care au ajuns în spitalele MApN în timpul pandemiei COVID-19. Fostul selecționer a petrecut și o noapte în arest, dar a doua zi judecătorii au decis să-l elibereze și să-l plaseze sub control judiciar.

Ulterior, Tribunalul București a decis eliminarea controlului judiciar asupra selecționerului României. În acelaşi dosar, tot sub control judiciar, mai sunt cercetaţi directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner Victor Pițurcă.