Primul succes în instanță al lui Victor Pițurcă, în dosarul achiziției de măști COVID

Victor Pițurcă a obținut un prim succes în instanță, în dosarul „măștilor COVID neconforme". Miercuri, 8 februarie, Tribunalul București a decis eliminarea controlului judiciar asupra selecționerului României. În acelaşi dosar, tot sub control judiciar, mai sunt cercetaţi directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner.

08 feb. 2023, 15:58
Primul succes în instanță al lui Victor Pițurcă, în dosarul achiziției de măști COVID
Piţurcă iese la atac în dosarul "Măşti pentru MApN". Acuzaţii dure la adresa DNA: "E un mare abuz!"

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă scapă de controlul judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis, miercuri, contestaţia revocare a măsurii dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care acesta este acuzat de cumpărare de influenţă.

În urma deciziei instanței, cunoscutul antrenor nu mai este obligat să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliția Ilfov. De asemenea, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României nu mai are interdicție de a părăsi localitatea fără să anunțe organele de anchetă.

Victor Pițurcă a fost reținut de luni, 30 ianuarie 2023, de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și a fost eliberat marți, 31 ianuarie 2023, când a și fost plasat sub control judiciar.

Totuși, ancheta merge mai departe, cu Victor Pițurcă în libertate și fără control judiciar.

Procurorii investighează un contract încheiat în 2020 de MApN cu firma Helios Dentserv, care a constat în distribuirea a nu mai puțin de 100.000 de măști FFP3 către Ministerul Sănătății, condus în perioada restricțiilor severe COVID de către Vlad Voiculescu (USR), Ioana Mihăilă (USR) și Florin Cîțu (PNL).

Banii ar fi ajuns la companiile PAV Green Energy, care-l are drept unic asociat pe Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer. Celebrul antrenor ar fi făcut lobby pentru ca firma fiului său să aibă acces la contractul cu Guvernul.

 

Explicația lui Victor Pițurcă în scandalul achizițiilor de măști COVID

Victor Pițurcă a oferit prima reacție în urma scandalului, zilele trecute.

„E firma băiatului meu, a lui Alexandru Piţurcă. El a investit banii mei, dar nu ştiu ce produse a luat. Eu nu am nimic în comun cu treaba asta, cu măştile, am văzut şi eu la televizor.

L-am văzut pe omul ăsta, Gabriel Ţuţu, o singură dată. Am mai scris pe WhatsApp două propoziții și atât. Restul sunt supoziţii care nu au legătură cu realitatea.

Singura probă pe care o au procurorii este că am fost în birou la acest domn o jumătate de oră. Nu ştiu cum au aflat, au mijloacele lor.

Poate că acel domn era… Nu? Fiind la o instituţie de stat, probabil el avea alte probleme. Nu mă interesează”, a declarat Victor Pițurcă