Victor Ponta: Silaghi rămâne propunerea USL pentru ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la România TV, că liberalul Ovidiu Silaghi rămâne în continuare propunerea USL pentru ministerul Transporturilor.

RomaniaTV.net
13 aug. 2013, 18:47
Victor Ponta: Silaghi rămâne propunerea USL pentru ministerul Transporturilor

Nominalizarea liberalului Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor nu a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, susţine prim ministrul Victor Ponta.

„M-am întâlnit cu domnul Silaghi. Rămâne în continuare propunerea USL pentru ministerul Transporturilor. Nu a fost respins de domnul preşedinte. Dacă o respinge, facem a doua propunere, pe care Curtea Constituţională spune că nu o mai poate refuza. Constituţia spune că preşedintele trebuie să numească un ministru, la propunerea mea, în maximum 45 de zile. Nu ne-am gândit la o variantă de rezervă. Probabil o să facem o propunere în aceeaşi seară (dacă îl respinge pe Silaghi – n.r.)”, a declarat premierul Victor Ponta, marţi, la România TV.

Liberalul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august, dar această dată pică duminică. El a subliniat că, în consecinţă, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.