Victor Ponta, acuzaţii grave după ce cumnatul său s-a stins din viaţă. Iulian Cristian Herţanu a fost hărţuit timp de nouă ani de DNA: „A fost încă o victimă a unor ticăloşi ca Portocală şi Onea!”

Iulian Cristian Herțanu, cumnatul fostului premier, a încetat din viață recent, din cauza unui infarct. Victor Ponta a lansat acum acuzaţii foarte grave la adresa foştilor procurori DNA Mircea Negulescu, zis Portocală, şi Lucian Onea.

18 feb. 2024, 13:07
Victor Ponta, acuzaţii grave după ce cumnatul său s-a stins din viaţă. Iulian Cristian Herţanu a fost hărţuit timp de nouă ani de DNA: „A fost încă o victimă a unor ticăloşi ca Portocală şi Onea!”
Victor Ponta, acuzaţii grave după ce cumnatul său s-a stins din viaţă

Victor Ponta, acuzaţii grave după ce cumnatul său s-a stins din viaţă. Fostul premier al României a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, în care demască abuzurile la care a fost supus Iulian Cristian Haţeganu, al cărui dosar nu este închis nici acum, după nouă ani de anchete!

„Nu exista DREPTATE pe Pamant – dar macar trebuie spus ADEVARUL!

Cumnatul meu, Cristian Hertanu, a decedat zilele trecute. Presa a relatat iar despre „cumnatul lui Ponta” si a dat iar poze de la DNA , folosind numele de „Iulian”! Vreau sa ramana adevarul; nu a fost „cumnatul”, ci un om extraordinar, pe picioarele si viata lui, nu ii spuneau „Iulian” decat la DNA Ploiesti, noi toti ii spuneam Cristi; avem multe poze minunate cu el (nu doar cele de la DNA aparute in presa); nu a incalcat nicio lege, doar a fost arestat in 2015 din credinta lui Portocala si a sefilor sai de la DNA ca asa ma fac sa imi dau demisia din functia de prim-ministru! Cristi nu a fost un „inculpat” (niciodata trimis in judecata si niciodata condamnat de cineva) – a fost, timp de 9 ani, inca o victima a unor ticalosi ca Portocala si Onea. Acum, prin deces, se inchide acel dosar total fabricat – si toata lumea se spala pe maini; cui ii mai pasa de inca o victima oarecare! Mie imi pasa pentru ca vreau ca cei doi copii ai lui Cristi sa stie adevarul – ca au au avut un Tata care a fost mereu nevinovat si a fost o simpla „victima colaterala” a unui razboi murdar”, a scris Victor Ponta.

„Eu ma simt cel mai vinovat pentru ca eu eram tinta – Cristi a fost doar o „paguba colaterala” (ca si alti oameni nevinovati prinsi de-a valma, fara sens, in acel dosar)! Din pacate, de atunci, din 2015 , timp de 9 ani, Cristi a trait cu stigmatul „cumnatul lui Ponta – ala cu dosarul de la Ploiesti”; familia lui cu sechestru, si toata lumea cu o traumă nevindecată. Nu am vorbit niciodata in public despre chestiunile mele private (bucurii sau necazuri)! Cristi Hertanu, o persoana discreta si decenta, foarte iubit de cei care l-au cunoscut dar total neimplicat in chestiuni publice, a devenit o persoana publica din cauza tortionarilor de la DNA Ploiesti. Pentru copiii si familia sa, pentru cei care l-au cunoscut si l-au iubit , care i-au fost alături chiar si la cimitir, trebuie sa ramana scris ADEVARUL! Si merita sa ramana scris adevarul alaturi de o poza in care Cristi e asa cum a fost mereu – zambind, deschis si cel mai „bun” om de pe Pamant! Dumnezeu sa il odihnească in Ceruri / si el sa ii ierte pe ticalosii care i-au facut atat de mult rau aici!”, a mai transmis Victor Ponta.

Anchetat în cel mai opresiv mod, Iulian Cristian Hertanu a fost arestat șase luni, timp în care a fost amenințat non-stop cu ani grei de închisoare pentru a face denunțuri împotriva premierului Victor Ponta. La puțin timp după eliberarea din arest, viața lui a luat-o la vale din toate punctele de vedere. În următorii ani, în care a continuat să fie anchetat în dosarul care nici acum, în 2024, nu este închis, și-a pierdut în totalitate afacerile și orice posibilitate profesională de a duce o viață prosperă. Soția lui a ales să divorteze de acesta tot din cauza problemelor pe care Mircea Negulescu şi Lucian Onea au continuat să i le facă. Mai mult, mama și sora fostului premier au fost și ele târâte la DNA Ploiești la vremea respectivă!