Victor Ponta afirmă că este nevoie de legea privind câinii comunitari VIDEO

Premierul Victor Ponta a subliniat, luni, la Târgu-Jiu, că a discutat cu mai mulţi primari din ţară şi a ajuns la concluzia că este nevoie de legea privind câinii fără stăpân.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 10:19
Victor Ponta afirmă că este nevoie de legea privind câinii comunitari VIDEO

Întrebat despre faptul că legea câinilor comunitari a fost contestată la Curtea Constituţională a României (CCR) de mai mulţi senatori, inclusiv de la PSD, Ponta a precizat că ‘nu înţelege exact’ ce anume aceştia au contestat. „Am văzut de la PSD un singur senator, domnul Croitoru, nu am discutat cu domnia sa, nu înţeleg exact ce anume au contestat, însă Curtea se va pronunţa rapid. Am discutat şi cu primarul Cârciumaru (Florin Cârciumaru- primarul municipiului Târgu-Jiu n.r.), şi cu ceilalţi primari, este nevoie de acea lege”, a subliniat premierul.

Un număr de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD şi PDL au sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea proiectului de lege de modificare a OUG 155/2001 privind câinii comunitari, act normativ adoptat la Camera Deputaţilor, arătând printre altele că legea diferă mult faţă de forma adoptată în Senat.

Sesizarea către CCR este semnată printre alţii de Haralambie Vochiţoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Călin Popescu Tăriceanu (PNL), Ioan Ghişe (PNL), Cătălin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isăilă (PDL).