Victor Ponta: Antibiotice Iaşi nu este de vânzare şi nici nu va fi

Publicat: Sâmbătă, 17 Mai 2014 14:35 // Actualizat: Sâmbătă, 17 Mai 2014 14:35 // Sursa: romaniatv.net

Statul îşi va păstra controlul asupra fabricii de medicamente Antibiotice Iaşi, care nu se va vinde, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

Foto: cotidianul.ro

El a declarat, după ce a vizitat o secţie de producţie a companiei ieşene, că ''Antibiotice este o unitate strategică pentru România'' şi ''va rămâne în continuare în proprietatea majoritară a statului român''.

''La Antibiotice Iaşi, acţionar majoritar este statul şi este un exemplu că există societăţi la care Guvernul este acţionar şi pot să funcţioneze foarte bine. Am anunţat foarte clar că nu se vinde Antibiotice, aşa încât nu am avut oferte, că nu e de vânzare şi nici nu va fi'', a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că Antibiotice Iaşi este ''un brand naţional'', ''nu este doar o simplă unitate de producţie''.

El a arătat că statul a reuşit salvarea Antibiotice ''de toate pericolele din ultimii 15 ani''.

''Se dorea desfiinţarea, se dorea privatizarea, se dorea orice altceva, numai să importăm din alte ţări, numai să nu producem în România'', a precizat Victor Ponta.

Acesta a anunţat, de asemenea, că, pe perioada mandatului său la conducerea Guvernului, Antibiotice Iaşi va fi scutită de plata impozitului pe profit, banii urmând să fie dirijaţi spre investiţii.

Totodată, premierul Victor Ponta a solicitat conducerii companiei Antibiotice Iaşi să se implice în găsirea unor soluţii pentru redresarea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino''.

El a declarat, la Iaşi, că Institutul Cantacuzino este, alături de Antibiotice, un brand românesc, care se află ''într-un moment dificil''.

''Am vrut să îi felicit şi să le mai dau o sarcină. Ştiţi cum se spune: cine munceşte bine mai primeşte o sarcină şi sunt convins că se vor achita foarte bine. Sperăm ca managementul atât de performant de la Antibiotice să ne ajute să salvăm un alt brand românesc, Institutul Cantacuzino, care, din păcate, nu a avut şansa de a avea oameni la fel de profesionişti sau de bine intenţionaţi şi care încă se află încă într-un moment dificil'', a afirmat Ponta.

El a cerut ca specialiştii de la Antibiotice să formeze o echipă, alături de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, dar şi de specialiştii de la INCDMI ''Cantacuzino'', pentru a salva institutul.

''Pe baza managementului şi a bunei credinţe pe care au dovedit-o cei de aici, de la Antibiotice, împreună cu domnul ministru Bănicioiu, cu toată echipa de la Cantacuzino, cred că putem salva şi al doilea brand românesc şi în felul acesta vom avea satisfacţia de a importa mai puţin şi de a avea mai multă siguranţă în ceea ce priveşte producţia de medicamente şi inclusiv de a creşte exporturile, pentru că Antibiotice este prezentă în toate continentele'', a precizat premierul.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Antibiotice Iasi Antibiotice Iaşi privatizare Victor Ponta Antibiotice Iaşi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 15:49
...fabricii de medicamente Antibiotice Iaşi, care nu se va vinde, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta, citat de Agerpres. Citește mai departe... ...
17 mai 14:38
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Tiny.Cc/RoML

Esti Captivat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://Tiny.Cc/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti beneficia de Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://Tiny.Cc/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Alege link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://Tiny.Cc/RoML
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H