Victor Ponta anunţă că sunt fonduri pentru plata alocaţiilor majorate

Premierul Victor Ponta a salutat luni, într-un mesaj publicat pe Twitter, promulgarea legii care dublează alocațiile copiilor, adăugând că sunt fonduri pentru plata acestora.

01 iun. 2015, 13:18
Victor Ponta anunţă că sunt fonduri pentru plata alocaţiilor majorate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care sunt dublate alocațiile de stat pentru copii.

„Salut promulgarea legii care dublează alocațiile. Avem fonduri pentru a începe plata lor! Azi — zi importantă: TVA redus și alocații duble!„, a scris premierul Victor Ponta pe Twitter.

Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei, a fost promulgată, luni, de şeul statului.

Proiectul de lege privind, cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputați, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abținut.

Dublarea alocațiilor nu era prevăzută inițial în ordonanță, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru muncă a Camerei, dar aprobat în plen.

CITEŞTE ŞI ALOCAŢIILE se vor dubla. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea