Victor Ponta anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Noi semnăm şi votăm! Ne sprijină şi altcineva?”

Victor Ponta, liderul Pro România, anunţă că depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban. Fostul premier susţine că este nemulţumit de modul în care Executivul a procedat cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 08:23
Victor Ponta anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Noi semnăm şi votăm! Ne sprijină şi altcineva?”

„Ca să nu se mai încurce nici cu românii, nici cu Parlamentul – Guvernul Lucovid Orban PNL taie și spânzură fără să mai ceară niciun vot și încălcând direct legea! Soluția ProRomânia – MOȚIUNE DE CENZURĂ – #ACUM! Noi semnăm și votăm! Ne sprijină și altcineva?”, a scris Victor Ponta, miercuri, pe Facebook.

Marți, Guvernul a transmis Parlamentului hotărârea prin care s-a decis prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

Parlamentul nu dă vot pe hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă. Mesaj pentru Orban: „să mai citească o dată legea”

Executivul a transmis însă doar spre „informare” Hotărarea de Guvern, nu spre „încuviințare”, ceea ce înseamnă că Parlamentul nu se poate pronunța prin vot și nici nu poate modifica măsurile și perioada stabilită de Guvern.

Ludovic Orban: „Se propune prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile. Se redeschid bisericile” DOCUMENT