Victor Ponta: „Are dreptate Iohannis când zice că PSD-ul e de vină. Sunt de acord cu Iohannis”

Victor Ponta a lansat, joi, un atac la adresa PSD. Liderul Pro România a mărturisit că îi dă dreptate preşedintelui Klaus Iohannis care susţine că "PSD-ul e de vină" deoarece social-democraţii au votat învestirea Guvernului Orban.

26 nov. 2020, 18:40
Victor Ponta: „Are dreptate Iohannis când zice că PSD-ul e de vină. Sunt de acord cu Iohannis”

De asemenea, Victor Ponta a dezvăluit că Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a vrut ca Gabriela Firea să piardă alegerile la Primăria Capitalei.

„Are dreptate Iohannis când zice că PSD-ul e de vină. Sunt de acord cu Iohannis. Păi dacă i-a votat PSD-ul, dacă l-a votat pe Orban.

A fost un moment fantastic în Parlament. Eu m-am dus. Merg să votez contra şi arăt. PNL-iştii nu erau pentru că erau în carantină, se îmbolnăvise unul dintre cei, cel care a devenit primar la Constanţa.

Au venit pedediştii buluc să voteze şi eu cu cei de la Pro România îi măscăream. Ce faceţi? Votaţi cu Orban?
Toţi intrau tiptil, băgau biluţele şi fugeau”, a declarat Victor Ponta, în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Alephnews.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată”

Rugat să comenteze afirmaţiile lui Marcel Ciolacu care l-a acuzat pe Victor Ponta că a trădat, liderul Ponta a răspuns:

„Pe cine am trădat? Ei voiau să piardă Firea. Nu i-am înţeles. Şi Tăriceanu, la fel ca mine. Nici eu n-am pus candidat. Am venit în ultima secundă cu un candidat pe care nu-l cunoştea nimeni.

Tăriceanu n-a pus candidat. În ultima secundă s-a băgat el în luptă pentru că amândoi eram convinşi că facem o alianţă, cum a făcut PNL cu USR. A vrut să piardă Firea. De ce?”, a mai precizat Ponta.

Victor Ponta: „Suntem prea săraci să stăm în lockdown”

„Suntem prea săraci să stăm în lockdown. Nu ne permitem. Nu uita la elveţieni, la francezi. Jumătate din populaţia României nu are bani puşi la bancă”, a mai precizat liderul Pro România.

„Sunt două şcoli de gândire. Şcoala care spune lăsaţi activitatea să meargă normal, cu mască, ne spălăm pe mâini la şcoală. Eu fac parte din acesată şcoală. Americanii merg pe această metodă.

Şcoala doi spune lockdown că dacă stăm toţi în casă şi funcţionează nimic, două-trei săptămâni trebuie să şcoală.

Şcoala de mijloc, şcoala Iohannis – PNL, să fim şi un pic în lockdown şi un pic deschişi să nu se supere lumea nu funcţionează nicăieri”, a explicat Ponta.

Ponta, despre posibila înţelegere PNL – PSD. „PSD-ul e predat demult. Acolo, la icoană”

„PSD-ul e predat. E predat demult. Acolo, la icoană. Era o icoană, dar am înţeles că a plâns icoana”, a precizat Ponta, făcând referire la şansele social-democraţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Victor Ponta ironizează „contactarea sa” de către serviciile secrete. „M-au văzut la 8 ani că par inteligent. Pe mine m-a racolat şi CIA şi KGB şi MI6”

De asemenea, Victor Ponta a vorbit despre „contactarea sa” de către serviciile secrete.

„În 1980. M-au văzut la 8 ani că par inteligent şi m-au racolat. Era Silviu Predoiu locotenent. N-am fost la nicio firmă. Eu am o scuză că am plagiat notele. Băsescu le scria din mintea lui, nu?

În 1990, am plecat la Paris după Mineriadele din 13-15 iunie. (…) Trebuie să discutăm. Pe mine m-a racolat şi CIA şi KGB şi MI6”, a mai menţionat fostul premier.

Ponta, sfătuit de mama sa să demisioneze după tragedia de la Colectiv. „Nu mai sta nicio secundă”

„Exact atunci a murit şi bunica, mama mamei mele. Era foarte supărată din cauza nenorocirea de la noi. I-am spus în secunda doi că vreau să demisionez. Foarte bine. Nu mai sta nicio secundă. Da, mama mi-a spus.

Nu m-a sfătuit nimeni. Îmi pare rău că nu mi-am terminat mandatul de prim ministru. În continuare cred că am luat decizia corectă”, a mărturisit Victor Ponta, despre momentul în care şi-a dat demisia din funcţia de premier după incendiul din clubul Colectiv.

Victor Ponta a dezvăluit de ce s-a rupt USL. „Crin Antonescu a rupt USL-ul pentru Klaus Iohannis”

Victor Ponta a vorbit despre cauzele ruperii Uniunii Social Liberale în februarie 2014. Actualul lider al Pro România a fost întrebat din vina cui s-a destrămat Uniunea.

„Din vina mea şi a lui Crin. Eu consider că e 50-50. El consideră că a fost mai mult vina mea…

Le-am spus tot timpul alor mei că nu candidez împotriva lui Crin. Era mare agitație în PSD cine va fi candidatul.

Mi l-a propus pe Klaus Iohannis în Guvern. Eu am spus că-l pun, dar nu schimb că era problema să fie viceprim-ministru. A plecat PNL, după care Klaus Iohannis l-a schimbat pe Crin Antonescu.

Crin Antonescu a rupt USL-ul pentru Klaus Iohannis”, a explicat Ponta.

„Două lucruri n-am reuşit atunci: modificarea Constituţiei şi Crin era preşedintele Comisiei, dar modificarea Constituţiei ca să dea mai puţine puteri preşedintelui, să nu se mai întâmple cum se întâmplă acum.

Al doilea lucru: am făcut comisia pentru reorganizarea administrativ-teritorială, să nu mai avem 41 judeţe. Am pus doi şefi de la PSD – Liviu Dragnea şi de la PNL – Klaus Iohannis. Şi uite că am rămas cu organizarea din 1968”, a menţionat fostul premier.

Citeşte şi: Victor Ponta, prima reacţie după mesajul plagiat de la moartea lui Maradona: Nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Lansez PUIEMONTA